nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2021. február 10–16. – Keleti holdújév

A csütörtök esti újhold egy igazán izgalmas égi esemény, mivel keleten, a Föld lakosságának mintegy negyede számára ez a legnagyobb ünnep. Most ünneplik a holdújévet. Az időeltolódás miatt Európában még csütörtök lesz, keleten már péntek. A holdhoroszkóp szerint az újholdat vallástól függetlenül megünnepelheted.

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp.

SZERDA – február 10.: Hajnalban a Hold átlép a Vízöntőbe, és érezhetővé válik a holnapi újhold. A Vízöntő Hold a szabadság szimbóluma. Ráadásul levegős jegy. Így biztos, hogy kicsalogat a szabadba. Nem baj, ha hideg van, ettől még sétálhatsz egy nagyot, vagy autó helyett mehetsz gyalog. Ettől garantáltan felfrissülsz…

CSÜTÖRTÖK – február 11.: Mindegy, hogy milyen jegyben születtél, a mai újhold hatással lesz rád. Minden újhold egy új esély az újításra. Ne hagyd ki ezt a remek alkalmat! Már csak azért se, mert keleten most ünneplik az újévet, ami meghatványozza az újítás hatékonyságát. (Az újholdról részletesebben lejjebb olvashatsz.)

Heti holdhoroszkóp 2021. 2. 10.

Keleti holdújév (Fotó: Pixabay)

PÉNTEK – február 12.: Valójában a holdújév keleten az időeltolódás miatt pénteki napra esik. Emiatt még a mai nap is alkalmas arra, hogy kitaláld, miben akarsz megújulni. Igaz, hogy reggel a Hold átlép a Halakba. A növő Halak Hold növeli a vizeket: nyirkos, csapadékos időjárás jöhet, és reggelre hófehérré válhat minden a dértől vagy hótól. Nincs mese, még tart a tél.

SZOMBAT – február 13.: A Halak Hold és a szokatlan hideg miatt tanácsos melegen öltöznöd, és meleg teákkal erősítened az immunrendszeredet. Este vehetnél egy forró fürdőt. Közben ne feledkezz meg a szobanövényeidről! Locsold meg őket, és adj nekik tápoldatot! Meg fogják hálálni.

VASÁRNAP – február 14.: Ma van Valentin-, vagy magyarul Bálint-nap. Utóbbihoz számtalan népi szokás kapcsolódik. Előbbi egy nyugatról importált ünnep, amivel a szerelmet ünnepelheted meg. Akár ünnepeled, akár elítéled, a költséges ajándékozást megúszhatod filléres ötletekkel: szívecskés girland, muffin szív díszítéssel. De önmagadat is meg kéne ajándékoznod a Kos Hold szerint.

HÉTFŐ – február 15.: Semmi sem akadályozhat meg abban, hogy ma óriási lendülettel kezdd február harmadik hetét. A Kos Hold előhozza belőled azt a felhőtlen gyereket, aki nem ismer lehetetlent, mert nem aggódik. A Kos az aktivitás és a tetterő jelölője. Ha nem akarsz búslakodni, akkor erősítsd fel magadban mindezt!

KEDD – február 16.: A mai napon sem kell visszafognod magad: még mindig aktuális az, ami tegnap: ne aggódj, inkább válaszd az aktivitást! Úgy kell dolgoznod, hogy örülj annak, ami van. Közben a rutinhoz és az unalmas munkához nem lesz türelmed. Ha lehet, ezeket ne erőltesd!

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp 2021. 2. 10.

Heti holdhoroszkóp táblázat 2021. 02. 10-16.

HOLDÚJÉV = VÍZÖNTŐ ÚJHOLD:

A kínai, illetve a buddhista hagyományok követői idén az újévet február 12-én, pénteken ünneplik újholdkor. Magyar idő szerint előző nap: csütörtökön 20:07-kor együttáll a Nap és a Hold a Vízöntő jelében. Ez az újhold a szabadságról, a felszabadultságról és az egyediségről szól.
A Vízöntő jele szimbolizálja az őszinteséget, a humánus hozzáállást, a hagyományokkal szembemenést és az intuíciót. Ezek újhold napján „hasznosak” lehetnek a számodra is. Nem baj, ha kilógsz a sorból. Sőt ma ezt várja el tőled az Univerzum. Az tagadhatatlan, hogy te a sors egyedi, megismételhetetlen csodája vagy. Erre emlékezz csütörtökön!

Újhold napján érdemes halványzöld gyertyát gyújtanod, és megtervezned, hogy miben szeretnél újítani. Minden, amit most kívánsz, illetve indítasz el, ki fog hajtani, mintha magot vetnél. A csíra = a növekedés színe a halványzöld. Innen a halványzöld gyertya.

Heti holdhoroszkóp 2021. 2. 10.

Gyújts újholdkor halványzöld gyertyát! (Fotó: Pixabay)

Amennyiben Vízöntő szülött vagy, most, a születésnapod közelében elengedhetetlen feladatod egy pillanatra megállni, és kitalálni, hogy melyik életterületen aktuális az újítás. Az újhold segíteni fog. Vízöntőként egész évben most érezheted a legintenzívebben, hogy az újhold milyen hatékony.

Akkor is jó neked, ha az Ikrek vagy a Mérleg jegyében születtél.

Az újhold csütörtökön este lesz. A legjobb, ha 20:07 után gyújtod meg a gyertyát, és kívánsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top