nlc.hu
Horoszkóp

Csillagjegyek, akik jók matekból

Ezeknek a csillagjegyeknek megy a legjobban a matek a suliban

A matekhoz olyan különleges agy kell, ami nem adatik meg mindenkinek. A következő három csillagjegy azonban szerencsés, nekik könnyen megy a matematika.

A matekhoz praktikus, logikus gondolkodásra van szükség, nem mindegyik csillagjegynek ez az erőssége. Így szép a világ, hogy mind másban vagyunk jók, de azoknak egy kicsivel könnyebb az élet, akik otthonosan mozognak a matematikában. Ha a következő három csillagjegyben született a gyermek, akkor biztos, hogy boldogulni fog az iskolában matekból.

Szűz

A Szűz a csillagjegyek detektívje, annyira logikus a gondolkodása, hogy simán remek választás lenne neki, ha nyomozónak állna felnőttkorában. A legjobban a Szűznek mennek a matekos feladványok, logikai kihívások, imádja a kirakókat és az olyan feladatokat, melyekhez az analitikus gondolkodást kell segítségül hívni. A matematikai intelligenciája olyan magas szinten van, hogy más csillagjegy a nyomába sem ér. Igazi kis zseni, aki villámgyorsan képes eljutni egy hipotézistől a bizonyításig. Közben pedig hihetetlenül tudatosan áll az élethez, megőrizve a józan eszét két lábbal áll a földön. Ha egy vetélkedőműsorban telefonos segítséget kellene kérned logikai, matematikai feladványhoz, akkor a Szűz lenne a legjobb választás.

Három csillagjegy jó matekból

Ez a három csillagjegy jó matekból (Kép: Unsplash)

Vízöntő

A Vízöntő nagy előnye a matematika terén az, hogy fordítva van bekötve, teljesen más útvonalon működik a logikája, mint nekünk, földi halandóknak. Rendkívül kreatív és újító elme, aki nem bemagolja a tételeket, hanem új bizonyításokat talál a matematikai felvetésekre. Az is igaz, hogy olykor türelmetlenné válik, ha nem pont úgy viselkedik az egyenlet, ahogy szeretné, ilyenkor hajlamos a sarokba vágni a kockás füzetet, mert olyan nincs, hogy egy Vízöntőnek ne legyen igaza – igaz ez a matematikára is. Mivel a Vízöntő könnyen elsajátítja az új és szokatlan megközelítéseket is, ezért számára a matekóra egy nagy játszótér lesz, nem pedig szenvedés, mint a többségnek.

Ikrek

Az Ikrek az a csillagjegy, aki szinte szívja magába a tudást, mint egy emberi szivacs. Rendkívül gyorsan tanul és nagyon ritkán felejt, így aztán a matek számára nem okoz gondot, elég neki, ha odafigyel órán, és már megérti a feladatok logikáját. Az Ikrek hajlamos arra, hogy megszállottá váljon, főleg, ha problémát kell megoldani, márpedig a matematika csupa izgalmas problémát jelent számára, ha elkapja a fonalat és felkelti az érdeklődését. Egy Ikrek csillagjegyű gyereknél ezért rengeteget számít a matektanár személye, ugyanis, ha unalmas matekórákat tart, akkor az Ikrek elveszti minden motivációját, és hiába lenne meg benne a tehetség és ész hozzá, nem lesz jó matekból.

Szerelmes csillagjegyek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top