nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2021. május 12–18. – Jönnek a fagyosszentek

Jönnek a fagyosszentek: Pongrác, Szervác, Bonifác. Mivel az erről szóló írásos feljegyzések mintegy 600 éve születtek, már nem érvényes, hogy pont május 12, 13, 14-én jönnek a fagyok. Ettől függetlenül ne lepődj meg, ha a napokban lehűl az idő!

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?

Heti holdhoroszkóp

Fagyosszentek (Fotó: Pixabay)

SZERDA – május 12.: Az első fagyosszent, Pongrác napján kora délután a Hold átlép a levegős Ikrekbe. Innentől fellélegezhetsz szó szerint és átvitt értelemben is. Jót tennél magaddal, ha ma sokat vagy akár folyamatosan szellőztetnél. Még jobb lenne, ha a szabadban ebédelnél. Ettől felfrissülsz, és jobban tudsz koncentrálni utána.

CSÜTÖRTÖK – május 13.: A második fagyosszent, Szervác napján a Hold az Ikrekben jár. Ráadásul nő. Így a tanulás jobban megy ma. Persze nem magolásról van szó. A szabadban: a kertben, a teraszon vagy egy parkban is tanulhatsz, ha nincs nagyon hideg. Most elég, ha olvasod a szöveget. Gyorsan bemegy a fejedbe.

PÉNTEK – május 14.: A harmadik fagyosszent, Bonifác napján még mindig az Ikrekben jár Hold, és még mindig nő. Szóval a tanulás továbbra is jól megy. Sőt vizsgázni is jó ezen a napon. Akár szóban, akár írásban. Akár személyesen, akár online. Közben elengedhetetlen, hogy sokat szellőztess és/vagy sétálj egyet, hogy kiszellőztethesd a fejedet.

SZOMBAT – május 15.: Hajnalban a Hold átlép a Rákba, és „vizes” témákat aktualizál. Bármi vízzel kapcsolatos feladatot beütemezhetsz: mosást, locsolást, öntözést, hajmosást stb. De ne erőltess semmit! Csak azt tedd, ami jólesik! És jól tennéd, ha használnád a növő Hold erejét úgy, hogy vízben oldott vitaminokat és ásványi anyagokat juttatsz be a szervezetedbe.

VASÁRNAP – május 16.: Ma egész nap a vizes Rákban jár a Hold. Erre rímel az időjárás is: megint eshet. És úgy tűnik, mintha abba se akarná hagyni. Így nem kell a kertben locsolnod. A sok víz más formában is megjelenhet: pl. könnyek szökhetnek a szemedbe. A szentimentális hangulatnak olykor ez az ára.

HÉTFŐ – május 17.: Amíg a Hold a Rákban jár, érdemes lenne feltöltened a madáritatókat, vagy akár vízinövényeket telepítened a kerti tóba. A kertben tanácsos füvet nyírni. 14:44-től az Oroszlánba lépve a Hold azt javasolja, hogy menj fodrászhoz. Ha Oroszlán növő Holdkor vágatsz hajat, az eredmény látványos lesz.

KEDD – május 18.: A Hold most tüzes, energikus jegyben jár, ami jó hatással van rád, ha sportolsz vagy bármilyen kemény fizikai munkát végzel. Továbbra is igaz, hogy növő Oroszlán Holdkor a legjobb hajat vágatni, mert hihetetlen gyorsan regenerálódik és dúsabbá válik. Ugyanígy a dauerolás is meghozza a várt eredményt.

Heti holdhoroszkóp

Havas teher (Fotó: Pixabay)

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp tábla 2021. 05. 12-18.

Heti holdhoroszkóp tábla 2021. 05. 12–18.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top