nlc.hu
Horoszkóp

Sztereotípiák az Oroszlán csillagjegyről

5 sztereotípia az Oroszlán csillagjegyről, ami kicsit sem igaz

Ha Oroszlán csillagjegyben születtél, egy sor sztereotípiával kell megküzdened életed során.

Az Oroszlán csillagjegy az egyik leginkább ismert és szeretett csillagjegyek közé tartozik, ám közben a legfélreértettebb jegy is egyben. Mint sok más sztereotípia, úgy az Oroszlánnal kapcsolatban hangoztatottak sem minden esetben igazak. Mutatunk öt olyan tévhitet, amit inkább felejts el az Oroszlán csillagjeggyel kapcsolatban.

1. Az Oroszlán csak figyelmet akar

Gyakori feltételezés az Oroszlánról, hogy mindent megtesz, hogy rá figyeljen mindenki, és egy társaságban biztosak lehetünk benne, hogy a kör közepére fog állni és felhívja magára a figyelmet. Bár az igaz, hogy az Oroszlán valóban szeret mások elismerésében fürdőzni, azért az nem állja meg a helyét, hogy majd vadidegenek elé kiáll és tótágast áll, annyira áhítja a figyelmet. Inkább csak szeret ismerkedni és kapcsolatot teremteni a többi emberrel.

2. Az Oroszlán imádja a drámát

Nem szabad összekeverni a drámázást a szenvedéllyel. Az Oroszlán tényleg szenvedélyes csillagjegy, de ez azért nem jelenti azt, hogy mindent elkövet azért, hogy konfliktust, balhét generáljon maga körül. Az a vád is szokta érni, hogy a dráma kedvéért imád sértegetni másokat, pedig ez nem igaz, csak a vita hevében hajlamos meggondolatlanul felszólalni, ami esetleg bántó lehet a vitapartner számára.

Tévhitek az Oroszlánról

Sztereotípiák az Oroszlán csillagjegyről (Kép: Getty Images)

3. Az Oroszlán irányításmániás

Tény, hogy az Oroszlánnak nem okoz gondot, ha másoknak meg kell mondani, mit csináljanak, mert egy határozott és döntésképes csillagjegy, aki szeret segíteni a többieknek a problémák megoldásában. Ez azonban nem irányításmánia, hanem inkább segítőkészség, ami határozottsággal és magabiztossággal párosul.

4. Az Oroszlán szíve jégből van

Az Oroszlán kívülről érzelemmentesnek tűnhet, de ez ne tévesszen meg, szó sincs arról, hogy jégből lenne a szíve. Igenis törődik a barátok, családtagok érzelmeivel, sőt, nagyfokú empátiára is képes, csak épp nem az a fajta, aki heves érzelemkitöréseket produkál. Ez a tulajdonsága például vészhelyzetben kifejezetten jól jöhet, mert ő lesz az, aki képes tiszta fejjel végiggondolni, hogyan lehet kikeveredni a slamasztikából.

5. Az Oroszlán önző

Az Oroszlán hölgyekre szokták leginkább azt mondani, hogy törtetők és önzők, ami egy újabb félreértés, mert valójában csak céltudatosan haladnak előre, és képesek rendkívül fókuszáltan dolgozni a céljaikért. Úgy tűnhet, mintha mindig csak a saját érdekükben cselekednének, pedig igazából arról van szó, hogy az álmaikat szeretnék elérni, mint bárki más, csak az Oroszlánoknak megvan ehhez a kitartásuk és tudatosságuk is, így nem hagyják letéríteni magukat az útról.

Via

Szerelmes csillagjegyek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top