nlc.hu
Horoszkóp

5 ok, amiért többet kéne ölelkezni

Ölelj többet, és az immunrendszered is hálás lesz!

A testi érintkezés egyik legfontosabb mozzanata az ölelés. Újszülött kortól kezdve meghatározza az intimitásra való képességet.

Ölelni jó, ezt tudjuk mindannyian. Nem véletlen, hogy néhány éve „ingyenes ölelést” ajánló mozgalom született. És az sem, hogy az ölelhető test-párna is felbukkant a piacon, egyedülállók számára, alvótárs gyanánt.
Akit zavar az ölelés, annak lelki problémái lehetnek, és visszafelé is igaz: az ölelés gyógyító hatása testi-lelki problémákra lehet megoldás. Öleld hát minél többet a párodat, gyermekedet, rokonaidat, barátaidat – de akár a kisállataidat is.

ölelkező pár

Fotó: Unsplash

1. Erősíti a bizalmat

Az újszülött korban kialakuló kötődés egyik fontos alapja az ölelés, és ez így van egy párkapcsolat esetén is. Amikor a párod átölel, nem csak jóleső melegség jár át. Érzed a bizalmat, biztonságot is.

2. Feszültségoldó ölelés

Amikor a szerelmed dühös, feszült, vagy majd’ szétvetik az indulatok, egy erős, hosszú öleléssel lecsillapíthatod. Aki ilyenkor azzal rázza le a másikat, hogy az ölelés nem old meg semmit, ez önmagában talán igaz – viszont lecsillapodva könnyebb lesz gondolkodni!

3. Az érzelmeket táplálja

Az ölelés melegsége fizikailag nagyon jóleső a hűvös időben. Ösztönösen átöleljük azt, aki fázik, fagyoskodik. A testeddel nem csak a másik testét melegíted fel, a sok ölelés az érzelmeket sem hagyja kihűlni.

4. Önbizalom-növelő pozitív energiák

Öleléskor kizárod a külvilág negatív energiáit, sőt, egymás pozitív energiái feltöltik a másikat is. A sok öleléstől egyre kevesebb negatív energia uralkodik el rajtad, lepattannak a rossz hatások. Sőt, ezt a sok jót a környezetedbe is kisugárzod. A többször ölelgetett, szeretgetett gyerekek önbizalma egyértelműen nagyobb, de felnőttként is használd az ölelést önbizalom-növelőként.

5. Az immunrendszert is erősíti

Öleléskor boldogsághormon termelődik, ami elősegíti a szervezet hormonális egyensúlyát. Az öleléssel keletkező pozitív érzések és beinduló hormonális folyamatok növelik az ellenálló képességet, csökken a stressz, így a szabad gyökök száma is. Minél többet ölelkezel, úgy erősödik az immunrendszered.

(via relrules)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top