nlc.hu
Horoszkóp
5 gyors tipp az ólmos fáradtság ellen

Turbózd fel magad, ha rád tör a fáradtság!

A forróságban gyakrabban fordul elő, hogy hirtelen iszonyú fáradtnak érzed magad. Így tehetsz ellene.

A fáradtságnak nagyon sok oka lehet, ha régóta tart, nem árt az orvosoddal konzultálni. De ha csak egy átlagos nap során tör rád, íme pár módszer, ahogy harcolhatsz ellene.
A nagy meleg nem barátja a gyors agyműködésnek, és a teljes testre is terhelően hat. Ha mindennapos dolog, akkor mindenképp derítsd ki az okát. Az elégtelen alvás, a helytelen táplálkozás is okozhatja, és további káros hatása lehet az egészségedre. Ezzel a néhány tippel ideiglenesen felfrissülhetsz, de ne feledd: mindig az okot kell megszüntetni, nem csupán a tünetet.

frissítő italok

Frissítsd fel magad testileg és lelkileg is / Fotó: Unsplash

1. Mozogj néhány percet

A mozgás univerzális csodaszer! Amikor rád tör a fáradtság, vagy úgy érzed, menten elalszol, adj egy löketet a keringésednek. Nyakkörzés, vállkörzés viszi ki a stresszt a felsőtestből, majd jöhet a karkörzés. Ugrálj is egy kicsit, vagy jógázz: tanuld meg a napüdvözletet, ami a teljes testet átmozgatja, jó hatással van az ízületekre. Végezd lassan, de erőteljesen – nem cél, hogy kimelegedj, vagy kifáradj!

2. Egyél magvakat

Egy maréknyi natúr magkeverék azonnal hat. Nagyon sok energiát, azaz kalóriát tartalmaz, így ne vidd túlzásba. A mandula a legjobb, összetevői jó hatással vannak az idegrendszerre, az agyműködésre.

3. Igyál eleget

A folyadékhiány is okozhat levertséget, a hőségben különösen érdemes erre figyelni. Amikor nagyon fáradtnak érzed magad, igyál egy nagy pohár hűvös vizet. Tárolhatsz a hűtőben egy kancsóban uborka- és citrusszeletekkel ízesített vizet, nagyon frissítő.

4. Zuhanyozz le

Ha a munkahelyeden van rá lehetőség, akkor ilyen esetre tarts magadnál törölközőt. Otthon pedig nem jelent gondot egy gyors zuhany: de semmiképp ne meleg vízzel! Kezdd hűvössel, majd egyre hidegebbre állítsd. Három percnél ne tartson tovább, de a hideg vizes zuhanyhoz akár szoktathatod is magad, nagyon jó hatása van a szervezetre.

5. Meditálj

Keress egy rövid meditációt, tíz perces változattal már eléred a hatást. Instant energiaforrás a prána mudra, ami egy jóga kéztartás, a meditáció közben is végezheted, vagy egyszerűen ülj le három perce, hunyd be a szemed, és tartsd így a kezeidet három percig.

(via everydayhealth)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top