nlc.hu
Horoszkóp

Ilyen szülők az Ikrek csillagjegyű emberek

Ilyen szülők az Ikrek

Nyitottság, bizalom és intellektuális megközelítés. Így működnek szülőként az Ikrek jegy szülöttei.

Az Ikrek szülők a gyerekeik legjobb barátai, és egyben legnagyobb tanítói is, akik szülőként voltaképpen a saját második gyermekkorukat élik meg.

Örök gyerekek

Tökéletesen és ösztönösen megértik a gyerekeiket, sok esetben azért is, mivel ők maguk is örök gyerekek. Felnőttként is nap mint nap megtalálják a felfedezés örömét akár a legkisebb dolgokban is és a legnagyobb boldogság számukra, ha ezt a gyerekeikkel oszthatják meg. Ebből adódóan az esetek többségében egyenrangú félként kezelik a gyerekeiket, aminek számos előnye van, azonban gondokat is okozhat olyan helyzetekben, amikor a szülői tekintély érvényesítésére volna szükség.

Bizalom

Az Ikrek családjában a bizalom és a nyílt kommunikáció teljesen természetes, a gyerekek pedig ilyen közegben felnőve alapvetően nyitott és optimista szemléletmódot sajátítanak el. Ez az élet számos területén kétségkívül a hasznukra válik, ugyanakkor magában hordozza annak kockázatát, hogy olyanokban is megbíznak, akikben nem kellene.

Család

Fotó: Getty Images

Intellektuális értékek

Fontosnak tartják a tudás és az intellektuális értékek átadását és e tekintetben nem hagyatkoznak kizárólag az oktatási intézményekre, sőt, inkább ők maguk a gyerekeik első számú tanítói. Már egészen kicsi koruktól bevezetik a művészetek és a tudományok világába. Könyveket adnak a kezükbe, múzeumba, moziba, színházba, koncertre járnak velük és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekek maximálisan kibontakoztathassák a képességeiket, és rátaláljanak arra, ami igazán érdekli őket, illetve, amiben igazán jók. Az Ikrek szülőket ugyanakkor frusztrálja, ha nem alakul minden a terveik szerint, például, ha a gyerekről nem derül ki, hogy valamiben kiemelkedően tehetséges.

Folytonosság és rutin

Fokozottan odafigyelnek arra, hogy a család életben meglegyen a rendszer. Viszonylag szigorú napirendet alakítanak ki, melyben mindennek megvan a maga ideje az étkezésektől kezdve a házi feladat elkészítésén át a játékig vagy épp a hétvégi családi programokig. Mindez egyfajta megnyugtató rutint biztosít a számukra, ám ha a gyerekek természetükből adódóan jobban igényelnék a spontaneitást, konfliktusok forrása is lehet.

Még több horoszkóp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top