nlc.hu
Horoszkóp

Ilyen anya a Mérleg

A Mérleg csillagjegy csodálatos anya

Egy Mérleg anya rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, de megvannak a csillagjegyére jellemző hátrányai is.

A Mérleg csillagjegyű anya gyerekei kreatív, inspiráló környezetben nőnek fel, és biztos, hogy az anyukájuk az intellektuális fejlődésükre is nagy gondot fordít. A Mérleg anya sem tökéletes persze, megvannak a maga hibái, de azért a diplomáciai érzékének köszönhetően a lehető legjobbat hozza ki magából és a gyerekeiből. A következő öt dolog jellemző a Mérleg anyára.

Fejleszti a gyerek kreativitását

A Mérleg az egyik legintellektuálisabb csillagjegy. Amikor anyává válik, minden lehetséges módon igyekszik fejleszteni a gyermek kreativitását és ösztönzi intellektuális fejlődését. Érdekes könyvekkel halmozza el a gyereket és megpróbálja felkelteni az érdeklődését az őt körülvevő világ iránt. A Mérleg anya imádja, ha a gyerekei használják a fantáziájukat, mélyen megérti, hogy ez milyen fontos az egészséges fejlődés érdekében. A fejlesztéssel néha túlzásba is esik, és hajlamos túl sok kreatív különórára beíratni a gyermekét.

Nehezen hoz döntéseket

A Mérleg jegyben született emberek vérében van a határozatlanság. Amikor pedig anya lesz a Mérleg, akkor ez a tulajdonsága még inkább átveszi felette az uralmat. Jellemző, hogy már az is nehézséget okoz neki, hogy a baba nevét eldöntse a szülés előtt, és nagyjából mindenben kétségei támadnak, ami az anyasággal kapcsolatos, legyen szó a szülésről, a babaszoba színéről, vagy később az iskolaválasztásról. Azonban ez a határozatlanság jóindulatból fakad, csak a legjobbat szeretné a gyermekének, és természetéből fakadó bölcsessége miatt sikerül is általában a helyes döntést meghoznia – egy kis késlekedéssel.

Kisfiú öleli az anyját

Ilyen anya a Mérleg (Kép: Getty Images)

A fő célja a gyerek boldogsága

Van azonban valami, amiben egy Mérleg anya sosem lesz határozatlan: a fő célja, hogy gyermekeit és családját boldognak lássa. Minden tette és döntése erre az egy dologra fókuszál, amivel remek példát mutat a gyerekei számára, csodálatos, szeretetteljes értékeket ad át nekik. Egy Mérleg anyának mindig helyén van a szíve, és bármit tesz, azt biztos, hogy jó szándékkal teszi. Igyekszik a családja számára a legjobb döntéseket meghozni, és a gyermekei jólétét helyezi előtérbe. Ez teszi őt az egyik legjobb anyává a csillagjegyek között.

Néha következetlen

A Mérleg jegyében született nők csodálatos anyák, de messze nem tökéletesek – ami nem is elvárás egyetlen anya felé sem. A Mérleg határozatlansága oda vezethet, hogy következetlennek tűnik, sokszor meggondolja magát, amivel összezavarhatja a gyerekeit. Például az egyik pillanatban úgy dönt, hogy megbünteti a gyerekeit valamiért, ám a másik pillanatban már el is engedi a büntetést. Emiatt a gyerekei megkérdőjelezhetik a tekintélyét és azt gondolhatják, hogy trükközhetnek az anyjukkal, hogy elkerüljék a rosszalkodás következményeit.

Végtelenül türelmes

A Mérleg csillagjegyű anya hátán fát lehet vágni, annyira türelmes, ezért aztán hamarabb is talál rá a problémák megoldására, mert nem önti el a vörös köd az agyát. Ha például a gyereknek rossz kedve van, úgy jön haza az iskolából, hogy hisztizik, a Mérleg anya nem lesz ideges, inkább kitalál egy olyan közös tevékenységet, ami közben tud elmélyülten, értő figyelemmel beszélgetni a gyerekével az érzéseiről. A türelme segíti át a nehéz helyzeteken és adja meg a gyereknek azt a biztonságérzetet, ami a feltétel nélküli szeretetből fakad.

Csillagjegyek és szerelem:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top