nlc.hu
Horoszkóp

Veszélyben az egészséged, ha a csakráid kimerültek

Egyetlen kristály elég, hogy a csakráid jól működjenek

Ha szeretnél elmerülni a kristályok és a csakrák kapcsolatában, bőven van rá lehetőség. De a harmóniához már egyetlen kristály is elég lehet.

A csakrák különleges energiaközpontok, szó szerint energiaörvényt jelentenek. A szanszkrit szó kereket, forgatagot jelent, használják a jógában és buddhizmusban is. Sokáig titkos tanok szóltak csak a működésükről, és bár egyre többet hallani róluk, még mindig rengeteg titok övezi a csakrákkal való gyakorlatokat.

nő szívvel naplemetében

Fotó: Unsplash

Így működnek a csakráid

Ez egy oda-vissza működő folyamat: a csakrák hatnak a testi-lelki-érzelmi állapotodra, ezek állapota pedig viszont hat a csakráidra. Úgy kell tekints rájuk, mint a belső szerveidre, amiket nem tudsz közvetlenül irányítani, de az életmódod jócskán befolyásolja a működésüket. Ahogy az egészségtelen ételek, kevés mozgás negatívan hat a hangulatra, idegrendszerre, ugyanígy a teljes finom energia rendszeredre is hatással van.

Harmónia a csakráknak

Egész jól meghatározható, hogy milyen betegségeket, zavarokat okoznak az egyes csakrák ha nem működnek tökéletesen. Hiszen tudjuk, hol helyezkednek el a testen belül, és mire vannak hatással.
Így kikövetkeztethető, hogy  valamelyik energiaközpontunk éppen rossz állapotban van, dolgozni kell vele. A test finom energiáit összehangoló mudrák is hatásosak, de egy-egy nagyobb kezelést kristályok alkalmazásával végezhetünk magunkon.

Az univerzális kristály, és csakrák színei

Az ásványok rezgései tökéletesen alkalmasak a csakrák gyógyítására. A kristályok normalizálják a csakra működését: ha egy csakra energiája alacsony, vagy magas, a kristály az egyensúlyi állapotba rendezi vissza.
A csakra színének megfelelő köve harmonizálnak az egyes csakrákkal, de ha nincs lehetőséged összeválogatni ezeket, akkor jöhet hét darab csodás kvarckristály. Az összes színt magában foglalja, elképesztő energia erősítő és gyógyító hatású. 

A csakra színeinek megfelelő kő lehet:

  • Gyökércsakra (Muladhara) színe: piros/ fekete 
  • Szakrális csakra (Svadisthana) színe: narancs
  • Köldökcsakra (Manipura) színe: sárga
  • Szívcsakra (Anahata) színe: zöld/ pink
  • Torokcsakra (Visuddha) színe: kék
  • Homlokcsakra, “harmadik szem” (Ajna) színe: indigókék 
  • Koronacsakra (Sahasrara) színe: bíbor/ lila

Így alkalmazd a köveket

A csakra terápia közben használhatsz aromaterápiát, énekelhetsz, vagy hallgathatsz gyógyító mantrákat, végezhetsz meditációt az egyes csakrákra összpontosítva. Használd az ösztöneidet, figyeld a tested és az érzéseidet – mit kívánsz, mi esik jó, hidd el, tudni fogod!
Adj magadnak egy nyugodt fél órát, gyújts mécsest, kerekíts kellemes félhomályt. Feküdj le egy nem túl puha, de kényelmes helyre, relaxációs pózban. Helyezd el a köveket, és gondolatban kapcsolódj hozzájuk:

  • Gyökércsakra – a testen kívül, a belső combok közé, a gát környékére
  • Szakrális csakra – a csípőcsontok közé, a belső szaporítószervek környékére
  • Köldökcsakra – a legalsó borda és a köldök közötti területre
  • Szívcsakra  – a mellcsont közepére (ne balra, ahol fizikailag van a szív)
  • Torokcsakra – a torkodra, ha nem sikerül, akkor test mellé, torokmagasságba
  • Homlokcsakra – a két szemöldök közötti terület közepére
  • Koronacsakra –  a testen kívül, a fejtető fölé

Használat után tisztítsd meg a kristályokat, hogy a magukba szívott negatív energia távozhasson. Ismételd havonta, illetve amikor jelentős kibillenést tapasztalsz.

(via sacredwellness)

Ezt olvastad már?

5 mudra az egészségért

Ez is érdekelhet mudra Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top