nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2022. január 26. – február 1. – Holdújév újholdja

Csak a Gergely naptár szerint indult el az új év január 1-én. A buddhista holdújév kedden kezdődik a Vízöntő újholddal. Ez kitűnő alkalom neked is, hogy nyiss egy új dimenzió felé, tűzz ki új célokat, és engedd, hogy új távlatok nyíljanak meg!

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?
 
SZERDA – január 26.: Ne panaszkodj a hideg miatt! Hiszen tél van. A Skorpió Hold a fagyott víz. Vagyis a jég és a fagyok. Mehetsz korcsolyázni. De ne felejtsd el, hogy mindenféle vizes házimunka most aktuális: locsolás, mosás, felmosás stb. Még fogy a Hold, ami hatékonnyá teszi a szennyeződésektől való megszabadulást. Fodrászati és kertészeti tilalom van érvényben.

CSÜTÖRTÖK – január 27.: Reggel a Hold belép a tüzes Nyilasba. Ez lendületet ad neked. Keress valami jótékony lehetőséget, és tegyél egy nemes gesztust! Ez nem csak az érintettnek tesz jót, hanem neked is. Emellett kedvező lenne, ha ma mozognál, sportolnál valamit. Egy tempósabb gyaloglás is megteszi.

PÉNTEK – január 28.: A mai nap a tegnapi klónja: ma is jót tenne lelkednek a jótékonykodás, és a testednek a mozgás. Mindkettő csiszolja a jellemedet. Nyilas Holdnál azt hiheted, hogy óriási, világraszóló teljesítményt várnak el tőled. Holott most tényleg igaz a mondás: „Nem a méret a lényeg”.

SZOMBAT – január 29.: Jócskán megváltozik a hangulatod a Bakba lépő Holdtól. Diétázz, méregteleníts, mert még fogy a Hold! Emellett a mai nap kifejezetten alkalmas a szépségápolásra: körömápolásra, arc-, és bőrápolásra, illetve szőrtelenítésre. Ezeket végezheted otthon, vagy elmehetsz szakemberhez. Ha az előbbit választod, akkor keress házi recepteket!

VASÁRNAP – január 30.: A mai napon pontosan ugyanazok a javaslatok vannak érvényben, mint tegnap: diétázz, méregteleníts! A fogyó Hold alkalmas bőrtisztításra, szőrtelenítésre, stb. Fellélegzik a bőröd, ha megszabadítod a pórusaidat a rárakódott, ráragadt szennyeződéstől. Ne csak az arcodra gondolj! Ne hagyd ki a dekoltázsodat és a testedet! Csinálhatsz házilag is bőr-, illetve testradírt.

HÉTFŐ – január 31.: Január utolsó napján, újhold előtti napon a Vízöntőbe lépő Hold motivál arra, hogy engedd el a megszokást, és merj tervezgetni. Kihívás a jól ismertet lecserélni, és a tekintetedet felemelve új távlatokat észrevenni. Mindeközben ne feledd, hogy a Vízöntő levegős jegy, ami arra jó, hogy kiszellőztesd a lakásodat, a fejedet és a tüdődet.

kínai holdújév, Tigris éve

2022 A Tigris éve (Fotó: Pixabay)

KEDD – február 1.: Reggel 06:47-kor lesz újhold, ami a holdújév a buddhisták naptárában. Náluk ez óriási, több napig tartó ünnepléssel jár. Te is ünnepelhetsz: ülj le megtervezni az előtted álló új ciklust! A Vízöntő Hold magasabb szintű szellemiséget, kreativitást és reformokat hoz neked. (Az újholdról részletesen lejjebb.)

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp tábla 2022. 01. 26 – 02. 01.

Heti holdhoroszkóp tábla 2022. 01. 26 – 02. 01.

Holdújév újholdja

A Föld lakosságának negyede, a buddhista hagyományok követői az újévet február 1-én, kedden ünneplik. Náluk ez a holdújév, ami nagy ünnep.
Nálunk reggel 06:47-kor együttáll a Nap és a Hold a Vízöntő jelében. Az újhold erejét növeli, hogy a Szaturnusz is ott áll. Vagyis az új tervek és/vagy eltökéltség plusz támogatást kap.
Ez az újhold a szabadságról, a felszabadultságról és az egyediségről szól.

A Vízöntő jele szimbolizálja az őszinteséget, a humánus hozzáállást, a hagyományokkal szembemenést és az intuíciót. Ezek újholdnapján „hasznosak” lehetnek számodra. Nem baj, ha kilógsz a sorból. Sőt, ma ezt várja el tőled az Univerzum. Tudatosítsd magadban, hogy te is a sors egyedi, megismételhetetlen csodája vagy! Ne akarj beállni a sorba! Nem fog sikerülni…

Újhold napján érdemes halványzöld gyertyát gyújtanod, és megtervezned, hogy miben szeretnél újítani! Minden, amit most kívánsz, ill. indítasz el, ki fog hajtani, mintha magot vetnénk. A csíra = a növekedés színe a halványzöld. Innen a halványzöld gyertya.

Zöld gyertya ég

Gyújts zöld gyertyát! (Fotó: Pixabay)

Amennyiben a Vízöntő jelében születtél, újhold napján, a születésnapod közelében el ne mulassz egy pillanatra megállni, és kitalálni, hogy melyik életterületen aktuális az újítás! Az újhold segíteni fog. Egész évben most érezheted a legintenzívebben, hogy az újhold milyen hatékony.
Ha az Ikrek vagy a Mérleg jelében születtél, akkor is élvezheted az újhold kedvező hatását.
Bármelyik jegyben születtél, ne felejts el halványzöld gyertyát gyújtani, és kívánni valami újat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top