nlc.hu
Horoszkóp

Tavaszi megújulás böjttel, mágiával és kristályokkal

3 tavaszköszöntő szertartás, amitől sokkal erősebb leszel

A tavaszi újjászületés minden kultúrában jelen van, te pedig szabadon válogathatsz, mi áll a legközelebb hozzád. Három rituálét mutatunk most, amivel te is köszöntheted a benned, körülötted zajló változást.

A tavaszi hónapokban érezhetően beköszönt a tavasz, a mi éghajlatunkon ez márciustól májusig, igazán korán, vagy egész későn is eljöhet. A természet változásai az emberi pszichében is létrehoznak egyfajta igényt az újjászületésre, testi, vagy lelki felfrissülésre. Ezzel a három kisebb lépéssel köszöntheted a tavasz csodáját: magadban fizikailag és lelkileg, vagy éppen a környezetedben.

virágok női tenyérben

Fotó: Unsplash

Böjt a testi egészségért

A böjt lemondást jelent, de semmiképpen nem önsanyargatást! Ezzel a folyamattal a testünk megkönnyebbül, közben pedig olyan lelki folyamatok is elindulnak, amik segítik a traumatikus élmények elengedését, ráadásul a böjt végén azzal is szembesülsz, hogy képes vagy véghezvinni, amit szeretnél. Lágy jógagyakorlatokkal, nem túl megerőltető erdei sétával kiegészítve csodálatos módja a test újraindításának.

Lelki egyensúly a napéjegyenlőség energiájával

Idén március 20-án, vasárnapra esik a tavaszi napéjegyenlőség. Ezen a napon készíthetsz házi oltárt, természeti elemekkel: kavicsokkal, levelekkel, fadarabokkal, ásványi kristályokkal. Írd fel egy lapra, amit szeretnél elengedni, feldolgozni, és égesd el az oltár előtt, majd a hamut szórd szét a természetben. Hívd be a tavaszi növekedést, a bőséget, gyújts lila mécsest vagy gyertyát, és fogalmazd meg, mit szeretnél elérni a jövőben.

Áldás az ébredő természetre

Ha vannak cserepes növényeid, vagy kiskerted, malachit kristállyal teheted szorosabbá a kapcsolatot önmagad és a természet között. A malachit kristály rezgése erős hatással van a növények növekedésére, fejlődésére, így azok csodásan zöldellőek, burjánzóak lesznek. Ha van törött, sérült kristályod (nem csak malachit), azokat is érdemes elásni a kertbe, a virágcserépbe dugni, vagy kivinni a természetbe, és egy hála fohásszal együtt elásni.

(via gostica

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top