nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2022. április 13–19. – Húsvéti telihold

Célegyenesben a Húsvét. A Hold még nő. Majd a nagyszombati telihold ingerlékennyé tehet téged és a környezetedet is. Jó lenne vita nélkül megúszni a hosszú hétvégét. A telihold nem kényszerít senkit vitára. Csupán hajlamosít. Óriási a különbség…

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?
 
SZERDA – április 13.: A Hold nő, és a Szűzben jár. Ez kedvez olyan vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek beépülésének, amelyek tavasszal elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy vitális és egészséges maradj. Közben a mai napon hajlamos lehetsz hipochondriára és aggodalomra. Igyekezz ezt megelőzni!

CSÜTÖRTÖK – április 14.: Csak késő éjfél előtt vált jegyet a Hold. Telihold közeledtével egyre hatékonyabban méregteleníthetsz. A Húsvét előtti időszak a régi időkben is a böjtről szólt. Manapság még több méreggel kell megküzdenie a szervezetednek. Könnyíthetsz a dolgán egy kímélőbb étrenddel. Ez pont most, a „nagyhét” kellős közepén aktuális.

PÉNTEK – április 15.: Nagypéntek van ma. Ez a nap a nagyböjt napja. Ilyenkor érdemes hús-, és alkoholmentes napot tartanod. Telihold előtti napon a gyógynövényekben a legmagasabb a hatóanyag. Emiatt most a legjobb begyűjtened ezeket. A kertben időzítsd mára a virágültetést! Emellett a húsvéti készülődésre is szánj egy kis időt!

SZOMBAT – április 16.: Ma este telik meg teljesen a Hold, bár már napok óta teliholdnak látod az égen. Mivel még nő a Hold, hizlal. Vagyis óvatosnak kell lenned a finom falatokkal. Teliholdkor vallási hovatartozástól függetlenül hatásosan meditálhatsz. Ne mulaszd el ezt a remek lehetőséget! (A teliholdról részletesen lejjebb olvashatsz.)

Tojás két villán

Húsvéti életkép (Fotó: Unsplash)

VASÁRNAP – április 17.: Kora hajnalban a Skorpióba lépő Hold már fogy. Mostantól könnyebb megszabadulni rossz szokásoktól, plusz kilóktól, szennyeződésektől. Húsvét vasárnap még nem fogsz elkezdeni fogyókúrázni vagy takarítani. De elkezdhetsz odafigyelni a folyadék bevitelre. A kávé és az alkohol dehidratál. Ne feledd!

HÉTFŐ – április 18.: Húsvét hétfő a feltámadás napja a keresztény hagyományokban. Ez az ünnep csúcspontja. A vizes Skorpió Hold kedvez a nagymosásnak, locsolásnak. De ne feledd, hogy ma ünnep van! Élvezd a finom ételeket, italokat! Viszont a Hold az alkoholtartalmú italok erejét felerősíti. Legyél óvatos!

KEDD – április 19.: Mára biztosan telítődsz a sok finomsággal. A Nyilasba lépő Hold aktivitást javasol: mozogj, sportolj, gyalogolj, biciklizz! Csak ne vidd túlzásba! A Nyilas Hold a túlzás jelölője is. Ha mértékkel csinálod mindezt, akkor kitűnő lesz a közérzeted.

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp tábla 2022. 04.13-19.

Heti holdhoroszkóp tábla 2022. 04.13–19.

Húsvéti telihold

Ha húsvét szombaton napnyugta után felnézel az égre, ragyogó teliholdat láthatsz, ami teljesen bevilágítja az éjszakai eget.
Április 16-án 20:57-kor lesz telihold. Kos Nap és Mérleg Hold szembenállását nevezzük teliholdnak. Az akaratosság (Kos) feszül neki az engedékenységnek (Mérleg). A telihold mindig felfokozza az ellentéteket, és hangsúlyozza azt, amiben nem értesz egyet másokkal, illetve a másikkal. Ilyenkor sokkal könnyebb összeveszned és/vagy szakítanod.

Akarva, akaratlanul választanod kell, hogy érvényesíted-e az akaratodat vagy engedékeny leszel. Valójában nem is ez okozza a fejtörést, hanem az, hogy neheztelni kezdesz arra, aki nem ért egyet veled. Amint ennek tudatában vagy, nevetségessé válik az egész. Ám a telihold megnehezíti, hogy ezt józanul ítéld meg.

Húsváti festett tojások

Nyuszitojás (Fotó: Pixabay)

Vigyáznod kell az utakon, mert teliholdkor több a baleset, a kapcsolataidban pedig a vita. Szerencsére a telihold gyorsan elmúlik. Kérdés, hogy mit hagy maga után.
Ez a telihold akkor érint érzékenyen, ha Kos vagy Mérleg-szülött vagy. De ha a Rák, vagy a Bak jegyében születtél, akkor is vigyázz!
Természetesen nem árt az óvatosság, ha bármely más jegy szülöttje vagy.

Telihold után 2 hétig fogy a Hold, ami a legjobb méregtelenítésre, fogyókúrára, selejtezésre, rossz szokásoktól való megszabadulásra. Szóval húsvét után belevághatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top