nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdnaptár

Hogyan előzzük meg a családi drámát? – Heti holdhoroszkóp 2023. január 4-10.

A héten a Rákban kiteljesedő telihold ugyancsak felkavarhatja érzelmeinket, de ha felkészülünk rá, képesek leszünk lecsitítani és megfelelő mederbe terelni őket.

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?

SZERDA – január 4.

A Hold: nő
Jegy: Ikrek
Kedvező: arcpakolás

Tarts magadnak egy kis ölelésterápiát, öleld ma át szeretteidet a családon belül akár többször is. Jó nap ez arra is, hogy találkozz barátaiddal, ismerőseiddel, velük inkább csak azért kerüld az ölelkezést, hogy megnehezítsük a téli vírusok terjedését. Találkozz velük a szabadban, használjátok ki a tavasziasan meleg időt és tegyetek egy szép hosszú sétát a friss levegőn.

CSÜTÖRTÖK – január 5.

A Hold: nő
Jegy: Ikrek, 15:14-től Rák
Kedvező: este hajmosás

Reggel, délelőtt szellőztesd át alaposan az egész lakást, engedj be friss levegőt! Akár az ágyneműt is érdemes kitenni kicsit szellőzni, különösen, ha esetleg a Nap is kisüt egy időre. Délutánra a mosást vagy a felmosást érdemes időzíteni. Ugyanúgy délután készíts egy finom gyógyteát, az átmelegít, segít „átmosni” a szerveidet, nem is beszélve a gyógyfüvek jótékony hatásáról, csak arra ügyelj, hogy a vízhajtó teát lehetőleg ne lefekvés előtt fogyaszd el…

PÉNTEK – január 6.

A Hold: nő
Jegy: Rák
Kedvező: tápláló, olajos masszázs

Ma van Vízkereszt napja, a hagyomány szerint ezzel ér véget a téli ünnepkör, és most van az ideje a karácsonyfa leszedésének. Nézd végig növényeidet, akár a szobában, akár a kertben, locsold meg őket. Ha nem fagy, adj bőven vizet a tűlevelűeknek és az örökzöldeknek, ma extrán jót teszel ezzel nekik. Bár csak holnap lesz telihold, a hatását már ma is jócskán kifejti, ne lepődj meg, ha ma harapósabbak az emberek, te pedig esetleg a legkisebb feszültségre is legszívesebben elsírnád magad, vagy akár fordítva…

SZOMBAT – január 7.

A Hold: TELIHOLD
Jegy: Rák
Kedvező:
Nem ajánlott: ültetés

Érzékenységed ma különösen megerősödhet. Ezzel empátiád is, ami sok pluszt adhat egy kapcsolatban. Engedd közel magadhoz szeretett társadat, új kötelékek alakulhatnak ki köztetek, a régi kapcsolatok pedig felfrissülhetnek, illetve megerősödhetnek, újabb érzelmi kapcsok segítségével elmélyülhetnek. Semmiképp ne fojtsd el feltörni készülő érzelmeidet, inkább keress nekik megfelelő kifejezési formát. Ez lehet akár egy jó kis beszélgetés.

Heves érzelmi reakciót adhatunk ma egy-egy megterhelőbb helyzetre, ez akár a hisztis görcsig is fokozódhat. Előzd meg, számolj el tízig, koncentrálj a légzésedre, idézd fel a másik ember szerethető arcát, amit nyugodtabb napokon látsz benne és amiért annyira kedveled. Bármit tegyél meg, hogy megőrizd nyugalmadat. Ha nem fegyelmezzük indulatainkat, akkor garantáltan veszekedésbe sodorjuk környezetünket – nem lenne jó ezzel egész hétvégénket elrontani… Inkább vegyünk erőt magunkon – ki-ki vérmérsékletének megfelelően – és fújjunk visszavonulót, semmiképp ne álljunk bele az ellenségeskedésbe! Ha nem így teszünk, akár drámai viharrá, érzelmi tornádóvá fajulhat a helyzet…

Telihold

Szerelmes telihold (fotó: Unsplash)

VASÁRNAP – január 8.

A Hold: fogy
Jegy: Rák, 3:40-től Oroszlán
Kedvező: hajvégek levágása

Mára már kicsit fellélegezhetünk, kiváló nap ez arra, hogy baráti összejövetelt, vasárnapi családi ebédet rendezzünk. Engedj teret a vidámságnak, a családi legendárium vicces történeteit érdemes felidézni a házi készítésű süteményestálak felett. Mulassatok, koccintsatok, akár perdüljetek táncra, ma a vidámság napja van.

HÉTFŐ – január 9.

A Hold: fogy
Jegy: Oroszlán
Kedvező: hajvégek levágása, fogyó- és tisztítókúrák elkezdése

Ha az ünnepi trakták után tervezel egy kis fogyókúrát vagy akár tisztítókúrát, akkor azt ma érdemes elkezdeni. Már az is sokat számít, ha mától kímélőbb étrendre térünk át, sokféle téli zöldség akad, melyekből remek fogásokat üthetünk össze és így nemcsak gyomrunkat, sőt az egész emésztőrendszerünket tehermentesítjük, hanem a kellő rostbevitelt is megoldottuk.

KEDD – január 10.

A Hold: fogy
Jegy: Oroszlán, 16:15-től Szűz
Kedvező: fogyó- és tisztítókúrák

Délelőtt az aktivitásé legyen a fő szerep, időzítsünk ide minden olyan feladatot, amit pörgősen, nagyobb energiabefektetéssel kell elvégeznünk. Késő délutánra pedig kicsit megpihenhetünk, érdemes nekilátni pénzüggyel és költségvetéssel kapcsolatos feladatoknak, tervezéseknek. Ha még van erőd estére, a Hold-hatás támogatja a tisztítást, takarítást és rendrakást, most hatékonyabbak lehetünk ezekben.

Ez is érdekelhet Januári Telihold hatása Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top