nlc.hu
Horoszkóp

Márciusi telihold

Ezt hozza a csillagjegyednek a márciusi telihold

Holdtöltére 28 naponta kerül sor, de hatását már 48 órával előtte és még 48 órával utána is érezhetjük. Mutatjuk, hogy rád miként hat a soron következő, azaz a márciusi telihold!

Azt, hogy a telihold mindannyiunk életére hatással van, tökéletesen bizonyítja, hogy az arra érzékenyeknél alvászavarokat, hangulatváltozást okozhat, és az sem a véletlen műve, hogy sok kisbaba épp teliholdkor dönt úgy, hogy világra jön. Idén márciusban 7-ére esik a telihold és a Szűz jegyében vendégeskedik.

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a telihold csak annak a csillagjegynek a szülötteire hat, amelyikben tartózkodik: leginkább azt határozza meg, hogy a holdtölte milyen energiákat hoz magával, amelyek aztán összeadódnak a te állatövi jegyed jellemzőivel. Mivel a telihold a holdciklus utolsó állomása, általánosságban elmondható, hogy keresve sem találhatnál jobb alkalmat az összegzésre, a lezárásra és az új célok kitűzésére. De nézzük részletesebben, rád nézve mit jelent a Szűzben kiteljesedő Hold!

TeliholdKos

A Szűz nagyon precíz, kritikus, már-már szőrszálhasogató csillagjegy, ami most rád is hatással lesz, pedig alapvetően nem vagy egy ilyen típus. Ha hagyod magad elveszni a részletekben, ingerültté válhatsz, és fennáll annak a veszélye, hogy nem látod majd a fától az erdőt. Nem baj, ha szeretnél jobban elmélyülni a dolgokban, de vigyázz, hogy ne bonyolítsd túl a dolgokat!

Bika

A Szűzben járó telihold energiája segít abban, hogy letedd a válladat nyomó terheket és kicsit kiszellőztesd a fejed. Eljött az idő, hogy közelebb kerülj a természethez és nyitottabbá válj az új dolgokra. Lehet, hogy kételkedsz benne, pedig elhiheted, hogy csodás hatással lenne rád egy esti séta, amikor mindent beragyog a telihold. Sokkal derűsebben látod majd tőle a dolgaidat!

Ikrek

Nem mondhatnánk, hogy erősséged a gyors döntéshozatal, mivel sokszor még a jelentéktelennek tűnő választások is össze tudnak zavarni. Jó hírünk van! A márciusi telihold, a praktikus gondolkodású és megfontolt Szűznek köszönhetően nagy segítséget nyújt neked abban, hogy elhatározásra juss és pontot tegyél régebb óta húzódó, bizonytalanságot gerjesztő ügyek végére.

Rák

Mivel a te csillagjegyed szoros kapcsolatban áll a Holddal, lényegében mindegy, hogy hol jár, számodra mindig is különleges esemény a holdtölte. Ez a holdfázis felerősíti az érzelmeidet, a visszafogottabb Szűz azonban útját állhatja annak, hogy ki is mutasd másoknak, ami benned zajlik. Ha mégis erőt veszel magadon és őszintén kimondod, amit gondolsz, nagy kő eshet le a szívedről!

Oroszlán

A márciusi telihold leginkább a karrieredre irányítja a figyelmedet, és arra próbál rávilágítani, hogy ha egy ideje érlelődik benned a váltás gondolata, akkor itt az idő, hogy tegyél is azért, hogy örömteli fordulatok álljanak be. Ha úgy érzed, hogy munkafronton elakadtál, arra is jó ez a pár nap, hogy kikeveredj az útvesztőből!

Szűz

Megeshet, hogy amíg másokkal vagy elfoglalva, a saját igényeidet és vágyaidat teljesen háttérbe szorítod, sőt rosszabb esetben semmibe is veszed. Most, hogy a te csillagjegyedben tündököl a telihold, arra próbálja felhívni a figyelmedet, hogy ideje lenne végre magadat mások elé helyezned, ha máskor nem, legalább ebben a rövid időszakban: lepd meg magad valami olyannal, amire már hosszabb ideje vágysz!

Mérleg

Holdállástól függetlenül az a célod, hogy béke honoljon körülötted és hogy lelkileg is kiegyensúlyozott lehess, ezt azonban nem mindig könnyű elérni. A márciusi telihold azt üzeni a Mérlegeknek, hogy hagyjanak fel a görcsös akarással és egy kicsit figyeljenek befelé: sok kérdésre ott van bennük a válasz, csak meg kellene végre látni!

Skorpió

A holdtölte minden csillagjegyet intuitívabbá tesz, te azonban alapjáraton is fogékonyabb vagy a spiritualitásra és sosem hagynak cserben a megérzéseid. Most főként kihasználhatod ennek az előnyeit! Ha bármely életterületen elbizonytalanodtál vagy megerősítésre lenne szükséged, élj a lehetőséggel és a misztikum segítségével kérj iránymutatást az égiektől, meg fogod kapni!

Nyilas

Talpraesett, határozott és optimista típus vagy, aki szinte mindig tudja, hogy mit akar és hajlandó is kitartóan küzdeni a tervei és az álmai megvalósításáért. A márciusi telihold kiváló alkalmat szolgáltat arra, hogy új célokat tűzz ki és visszatekintve az elmúlt hónapokra, vállon veregesd magad mindazért, amit elértél. Egy percig se kételkedj abban, hogy rászolgálsz-e a dicséretre!

Bak

Nincs még egy olyan céltudatos, ambiciózus és kitartó csillagjegy, mint te! Magaddal és másokkal szemben is magasra teszed a mércét, ami sikerességed egyik záloga. Sokszor elköveted viszont azt a hibát, hogy csakis a jövőre, a megvalósítandó tervekre koncentrálsz és a jelen szépségei mellett egyszerűen elsuhansz. Legalább a telihold uralta pár napban próbálj meg ezen változtatni, meglátod, tetszeni fog!

Vízöntő

Egy ízig-vérig Vízöntő igazi átváltozóművész, aki folyamatosan átalakul és sosem riad vissza a megújulástól. A márciusi telihold alkalmával érdemes visszatekintened az elmúlt időszakra és megállapítani, hogy milyen pozitív irányban változtál, milyen sokat fejlődtél! Meglátod, ez a felismerés sokat segít abban, hogy a tőled megszokott lelkesedés életben maradjon!

Halak

A te csillagjegyed az alkalmazkodás és rugalmasság terén elég jól áll, a nagyobb horderejű változásokat viszont szinte sosem nézed jó szemmel. Épp ezért általában nem is te kezdeményezed ezeket, hanem egyszer csak megtörténnek veled. Márciusban a telihold arra tanít, hogy ne mindig másoktól várd, hogy megtegyék helyetted az első lépést!

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top