nlc.hu
Horoszkóp

Ezt hozhatja az öröm vasárnapja, ha befogadjuk

Ezt hozhatja az öröm vasárnapja, ha befogadjuk

Advent 3. vasárnapja különleges nap!

Az advent egy erős energetikai időszak, várakozás, út a fény felé. Tekintsük át egy kicsit a vasárnapok és az adventi gyertyák jelentéseit!

Ezt hozhatja az öröm vasárnapja, ha befogadjukA gyertyák jelentése

  • Az első gyertya, amit idén december 3-án gyújtottunk meg, Ádámot és Évát szimbolizálja, akiknek Isten elsőként ígérte meg a megváltást; ezért ez a gyertya a hit jelképe.
  • Aztán december 10-én jött a második gyertya, ami  a zsidó népet szimbolizálja, akiknek Isten megígérte, hogy közülük való lesz a Messiás; ezért ez a gyertya a remény jelképe.
  • És most következik harmadik, rózsaszínű gyertya Szűz Máriát szimbolizálja, aki megszülte Jézust; ezért ez a gyertya az öröm jelképe.
  • A negyedik, utolsó gyertya, amit idén pont karácsonykor, 24-én gyújtunk majd,  Keresztelő Szent Jánost szimbolizálja, aki Jézus közelgő eljöveteléről és a bűnbánatról prédikált a népnek; ezért ez a gyertya a szeretet jelképe.

Átadni magunkat az örömnek

Tehát most vasárnap, december 17-e az örömé. Fontos, hogy ezt tudatosítsuk, mert úgy tud hozzánk megérkezni, Nem a rohanásé, az ajándékok kergetéséé, az idegeskedésé, hanem az örömé!

Érdemes leülnünk, hogy átgondoljuk, mi mindenünk is van, mennyi mindennek örülhetünk. Ha szánunk erre némi időt, egészen máshogy fogjuk látni a dolgokat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top