nlc.hu
Húsvét
Stefánia vagdalt, a jolly joker tojásos étel húsvétra

Stefánia vagdalt, a jolly joker tojásos étel húsvétra

Az egyik leguniverzálisabb húsvéti tojásos étel, mivel hidegen és melegen is fogyasztható. Ráadásul reggeltől elindulva, a nap bármely szakában létjogosultsága van, és nincs ember, aki nemet mondana rá.

A húsvéti tojásos ételek közül ez a Stefánia vagdalt, ami mindig szem előtt van, mégsem ugrik be elsőre, pedig nagyon is fontos része a húsvéti ünnepi kavalkádnak. Hiszen a reggeli sonkától és kalácstól megindult étvágyunkat jólesik egy-egy szelet, titokban bekapott és csemege uborkával megkínált Stefánia vagdalttal csillapítani.

Ezt a hagyományos húsvéti tojásos ételt többfajta húsból is el lehet készíteni: klasszikusan sertésből csináljuk, de jól áll neki a pulykahús is. Kínálhatjuk melegen tört burgonyával, vagy hidegen, zöldségekkel és kenyérrel is szuper. A Stefánia vagdalt amúgy a legtökéletesebb húsvét utáni tojásos étel is, mivel ennél jobban nem is lehetne hasznosítani az ünnepekről megmaradt főtt tojásokat. Hiszen a már megfőtt tojásokkal nagyon nem tudnánk mit csinálni, bár a tojáskrém hasonlóan izgalmas húsvéti tojásos étel.

A sokoldalú húsvéti tojásos étel

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 2 db tejbe áztatott zsemle
  • 1 kis fej finomra aprított, dinsztelt vöröshagyma
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • + 8 db főtt tojás
Stefánia, a jolly joker tojásos étel húsvétra

Elkészítés

  • A darált húshoz adjuk a kinyomkodott, szétmorzsolt zsemléket, a tojásokat, a dinsztelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, pirospaprikát. Összedolgozzuk, sóval és borssal ízesítjük.
  • Egy őzgerincformát kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával és a darált húsos massza felét betöltjük.
  • A megfőtt és megpucolt tojásokat hosszanti irányba, egymás mögé beleültetjük a masszába, majd befedjük a fasírtmassza másik felével.
  • Alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük, majd fólia nélkül 10-15 perc alatt megpirítjuk a tetejét.

Várjuk meg, míg kihűl, így biztosan szép szeleteket tudunk belőle vágni, s nem fog szétesni. Majd rakjuk szépen a vendégváró asztalra, ahol a többi húsvéti tojásos étel is sorakozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top