Kellene a húsvéti asztalra valami édes aprósütemény a pogácsa mellé? Megtaláltuk a tökéletest! Ezek a mini répatorta-alapú, krémsajtos töltelékkel töltött szendvicsek egyszerűen ellenállhatatlanok.
Hozzávalók (kb. 36 darabhoz)
- 250 g liszt
- másfél tk. szódabikarbóna
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. szerecsendió
- fél tk. gyömbér
- fél tk. só
- 110 g vaj
- 100 g kristálycukor
- 100 g barnacukor
- 2 tojás
- 1 tk. vanília kivonat
- 180 g reszelt répa
- 220 g krémsajt
- 50 g vaj
- 180 g porcukor
- fél tk. vanília kivonat
Elkészítés:
- Keverd össze a tészta száraz hozzávalóit. Külön verd habosra a vajat a cukrokkal, majd egyenként add hozzá a tojásokat és egy tk. vaníliát. Ezután forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, végül pedig a répát.
- Egy tepsin formázz korongokat a tésztából és 175 fokon 6-8 percig süsd őket.
- A krémsajtot, a vajat és a porcukrot keverd simára robotgéppel. Add hozzá a vaníliát, majd a krémet töltsd nyomózsákba.
- Ha kihűltek a sütik, töltsd meg őket a krémmel, és illeszd össze belőlük a szendvicseket.