Húsvét

Mini répatortás, krémsajtos falatkák húsvétra

Tíz perc alatt összeütheted ezt az isteni, répatortás–krémes aprósüteményt.

Kellene a húsvéti asztalra valami édes aprósütemény a pogácsa mellé? Megtaláltuk a tökéletest! Ezek a mini répatorta-alapú, krémsajtos töltelékkel töltött szendvicsek egyszerűen ellenállhatatlanok.

Hozzávalók (kb. 36 darabhoz)

  • 250 g liszt
  • másfél tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. szerecsendió
  • fél tk. gyömbér
  • fél tk. só
  • 110 g vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g barnacukor
  • 2 tojás
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 180 g reszelt répa
  • 220 g krémsajt
  • 50 g vaj
  • 180 g porcukor
  • fél tk. vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Keverd össze a tészta száraz hozzávalóit. Külön verd habosra a vajat a cukrokkal, majd egyenként add hozzá a tojásokat és egy tk. vaníliát. Ezután forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, végül pedig a répát.
  2. Egy tepsin formázz korongokat a tésztából és 175 fokon 6-8 percig süsd őket.
  3. A krémsajtot, a vajat és a porcukrot keverd simára robotgéppel. Add hozzá a vaníliát, majd a krémet töltsd nyomózsákba. 
  4. Ha kihűltek a sütik, töltsd meg őket a krémmel, és illeszd össze belőlük a szendvicseket. 

ifyougiveablondeakitchen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top