nlc.hu
Húsvét

Olcsó tavaszi dekorációk

10 filléres tavaszi lakásdekoráció

Befőttes üvegből, kávéfilterből vagy tortaalátétből is készíthetsz látványos tavaszi dekorációt.

A most következő dekorációkat nagyon könnyű kivitelezni, alig kerülnek pénzbe, mégis látványosak és garantáltan becsempészik az otthonodba a tavaszt…   

Olcsó tavaszi lakásdekoráció

Fotó: Getty Images

Vágj egy szál gyümölcsfaágat és állítsd egy – címkéjétől megszabadított –, vízzel megtöltött palackba! Nem baj, ha az ág még csak rügyezik, a meleg szobában ugyanis néhány napon belül virágba borul. Ez a dekoráció gyakorlatilag ingyen van, a maga letisztultságában azonban mégis maga a megtestesült tavasz.

Olcsó tavaszi lakásdekoráció

Fotó: Getty Images

A barka a húsvét egyik szimbóluma, de az ünnep előtti és utáni időszakban is, akár heteken át díszítheti a lakást. Ha vizet teszel alá, kivirágzik, de hamarabb el is hervad, víz nélkül viszont kiszárad és hosszú ideig eláll. Akár egy befőttes üvegbe állítva, magában is mutatós, de tehetsz mellé például színes gyertyát vagy tavaszi virágokból összeállított csokrot is.

Olcsó tavaszi lakásdekoráció

Fotó: Getty Images

Ennek a virágos dekorációnak az elkészítéséhez színes papírokra, ollóra és ragasztóra lesz szükséged. A papírokból vágj ki szív formákat és hajtogasd hosszában félbe, majd az így kapott „szirmokat” virág formában, kétoldalú ragasztóval applikáld fel bármilyen sima felületre!

Olcsó tavaszi lakásdekoráció

Fotó: Getty Images

Miért ne éledhetne újra lakásdekorációként a vécépapírguriga? A gurigákat először színezd be filctollal vagy vond be őket színes papírral, majd vágj belőlük nagyjából 1 centi széles csíkokat! Ezután nyomd össze őket széltében, majd szirom, illetve levél formában ragaszd fel egy-egy hurkapálcikára. Az így kapott virágokat állíthatod vázába, de akár homokkal megtöltött poharakba is. 

Olcsó tavaszi lakásdekoráció

Fotó: Getty Images

Ezeket a cuki pillangókat is jó móka elkészíteni a gyerekekkel. A szárnyuk kávéfilterből van, melyet vízfestékkel dekorálhattok ki a képen látható módon. Miután a festék megszáradt, a szárnyakat rögzítsd ruhacsipeszek közé! A lepke arcát megrajzolhatod filctollal, de akár matrica is kerülhet rá. Ha pedig akad esetleg otthon zseníliadrót, csápot is kaphat a figura.

Olcsó tavaszi lakásdekoráció

Fotó: Getty Images

Ez a mutatós girland színes tortaalátétekből készíthető el. Az alátéteket legyező formában hajtogasd meg, ezután négyesével,  középen tűzd össze, majd fűzd fel egy madzagra!

Olcsó tavaszi lakásdekoráció

Fotó: Etsy

Ha tortaalátét nincs otthon, vannak viszont színes fonalaid, akkor készítsd el ezt a pomponos girlandot! A fonalat tekerd az egyik kezed ujjai köré, húzd le, középen kösd meg, majd a széleinél vágd szét és formázz belőle pomponokat, végül ezeket fűzd fel egy fonálra! A girland bármilyen bútordarabot feldob.

Olcsó tavaszi lakásdekoráció

Fotó: Getty Images

Ilyen bájos szívecskéket is egészen egyszerű alapanyagok, nevezetesen némi kartonpapír és fonal felhasználásával alkothatsz. A kartonból vágj ki szív – vagy akár bármilyen más, számodra szimpatikus – formát, majd tekerd be fonallal, egészen addig, míg az el teljesen el nem fedi a papírfelületet!

Olcsó tavaszi lakásdekoráció

Fotó: Getty Images

A tavaszi ajtódísz elkészítéséhez végy egy drótkarikát (vagy bármilyen más rendelkezésre álló, méretben megfelelő karikát) és színes szalaggal szorosan, több rétegben tekerd körbe, majd ugyanebből vagy színben hozzá illő másik a szalagból köss masnikat is az aljára! Ha akad otthon egy leselejtezett, tavaszi hangulatú, például virágmintás ruhadarabod, azt is felvagdoshatod 1,5-2 centi széles csíkokra, melyeket aztán ugyanúgy használhatsz, mint a szalagokat.  

Olcsó tavaszi lakásdekoráció

Fotó: Getty Images

Befőttesüveg-mécsestartók is készülhetnek tavaszi stílusban: ehhez nem kell mást tenned, mint hogy minél színesebb, az évszak hangulatának megfelelő szalvétával vagy csomagolópapírral vonod be azokat. Jól mutatnak a lakásban, de akár a teraszt is díszíthetik.

Ne csak a lakás legyen divatos tavasszal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top