nlc.hu
Húsvét

Programajánló húsvétra

Közeleg a húsvét: fedezd fel Budapest ünnepi programkínálatát!

A négynapos hosszú hétvége alatt számtalan különböző programmal kedveskednek az érdeklődőknek Budapesten, ha nem kirándulást terveztél a családdal, íme a legjobb programok.

Március utolsó hétvégéjén számos program várja az érdeklődőket, gyerekes családokat, baráti társaságokat Budapesten. Közelebbről megismerkedhetünk a húsvéti időszakhoz kötődő népszokásokkal, hagyományokkal a tavaszvárás jegyében. Ha már elegünk van az áruházak polcait beterítő csokinyúldömpingből, és csak szeretnénk kikapcsolódni, élményeket szerezni, a főváros erre is rengeteg lehetőséget kínál a négynapos hosszú hétvégén. 

Vár a Városliget

A Városliget több programmal is várja a kicsiket és nagyokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt egy jó húsvétolásra.

A gyerekek kedvence – az Állatkert

Nagypéntektől húsvéthétfőig élmények sokaságával fogadja a látogatókat a Fővárosi Állat és Növénykert. A tradicionális tojásvadászaton kívül kézműves foglalkozással leköthetjük a gyerekeket, utána pedig együtt élvezhetjük a fóka show-t vagy a merüléses látványetetést.

Húsvéti tájfutás

A tavasz beköszöntével mi sem lehet jobb egy olyan programnál, amely során kapcsolódhatunk a természethez, és jobban megismerhetjük azt. Erre kínál lehetőséget három különböző hosszúságú pályán március 30-án, szombaton a Liget. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kalandos kihívás a szervezők által biztosított térképpel megtalálni az előre kijelölt pontokat. A 2 km-es pálya teljesítésével egy érmet is bezsebelhetünk.

Tavaszköszöntő húsvéti dalolás 

Sándor Ildikó néprajzkutató, mesemondó és zenésztársai a népzene jegyében egy játékos koncertre invitálnak kicsiket és nagyokat. A kisebbek egy könnyed, hangulatos környezetben ismerkedhetnek meg hamvazószerdától egészen húsvéthétfőig a jeles napok népszokásaival. 

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Felelőtlen állatszerzés helyett nyílt nap a Noé Állatotthonban

Március 30-án, szombaton a Noé Állatotthon Alapítvány egy közös húsvétozásra vár mindenkit, aki szívesen megismerné az otthonban élő állatokat, kézműveskedne, vagy meginna egy finom kávét a Jótékonysági MacsKávézóban. 

Családi nap a Vasúttörténeti Parkban

Húsvéthétfőn 10-18 óráig várja a kisgyerekes családokat a Vasúttörténeti Park húsvéti nyuszikereső játékkal, állatsimogatóval,  és még sok egyéb izgalmas programmal. A színpadi előadássorozatot a Vaga Banda nyitja majd, de bábelőadással is kedveskednek a gyerekeknek. 

+1 Ismerkedjünk népszokásokkal Szentendrén

Bár nem Budapest, de könnyen megközelíthető és a kedvenc városunk, úgyhogy jó szívvel ajánlunk egy szentendrei kiruccanást a hétvégére. A Szentendrei Skanzen ezen a hétvégén megtelik élettel, a középpontban pedig a hagyományőrzés, a különböző népszokások felelevenítése áll, természetesen a húsvét jegyében. Ilyen például a zöldág-díszítés, szagosvíz-készítés, vagy a húsvéti titoktúra. 

Ha elegünk van a húsvétból

Nem kell aggódnunk, ha telítődtünk a húsvéti készülődés során a csokitojás- és virágdömpinggel, de mégis szeretnénk kihasználni a hosszú hétvégét a családdal vagy barátokkal egy kis kulturálódásra. A Városliget ugyanis erre is kínál lehetőséget. A Szépművészeti Múzeum Kezet rá! interaktív foglalkozása az Ókori Egyiptom című kiállítás keretein belül március utolsó hétvégéjén is látogatható. Ha érdekel minket az egyiptomi kultúra, mindenképp érdemes kihasználni a lehetőséget, mert az Egyiptomi Titkok Kamrájában több ezer éves műtárgyakat vehetünk kézbe.

Nem mindenki várja a meleget, ha pedig visszavágyunk még egy kicsit a hűvösebb, téli hónapokba, vagy éppen hiányoltuk a hó látványát, a Városliget ezt a vágyunkat is kielégíti. Jeges tájakat megidéző kalandjátéknak lehetünk részesei, ha húsvétkor a Magyar Mezőgazdasági Múzeumot választjuk. A játékállomásokat végigjárva megismerkedhetünk a sarkvidék állatvilágával, a végén pedig a bátor résztvevők ajándékot is kapnak.

Forrás: 1, 2, 3, 4

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top