nlc.hu
Iskolakezdés

A Financial Times toplistáján a Corvinus üzleti képzése

A Corvinusé a világ egyik legjobb menedzserképzése

Van szempont, ahol világszinten a kilencedik az egyetem Vezetés és szervezés mesterszaka a Financial Times éves listáján.
Corvinus Egyetem

Továbbra is a világ száz legjobb üzleti képzése között listázza a Financial Times a Corvinus Vezetés és szervezés mesterszakát, sőt, a karriertámogatásban idén már az előkelő 9. helyen, ár-érték arány szempontjából pedig a 22. helyen végzett – közölte az egyetem. A közép-kelet-európai régióból csupán öt intézmény – köztük Magyarországról egyedül a Budapesti Corvinus Egyetem képzése – jutott be a válogatásba.

A mesterszak 2005-től kezdve, az első lista megjelenése óta szerepel szinte állandóan helyezést ér el. Idén a svájci St. Gallen-i Egyetem áll az első helyen. A Corvinus képzése a lap Masters in Management globális rangsorán idén az összesített 98. helyet foglalta el. A corvinusos menedzsmenthallgatók pályakezdete is ígéretes, a globális százas lista középmezőnyébe tartoznak mind a rövid távú, három hónapon belüli elhelyezkedés arányát tekintve – ami átlagosan a végzősök 93 százalékának sikerül –, mind a diplomaszerzés utáni három évben mutatott előmenetel szerinti rangsorolásban, amelyben a 61. helyet érték el. A Corvinus képzése mindkét értékelési szempont mentén javított tavalyhoz képest.

„Büszkeséggel tölt el, hogy hallgatóinknak nemcsak színvonalas, értékes képzést nyújtunk, de kimagasló karriertámogatást is adunk, amelyek segítségével az itt végzettek hosszú távra meg tudják alapozni sikeres karrierjüket. A Financial Times-rangsorbeli helyünk újabb bizonyíték arra, hogy a Corvinus nemzetközileg versenyképes, vonzó egyetem” – mondta el Takáts Előd, az egyetem rektora.

A közép-kelet-európai régióból Magyarországról egyedül a Budapesti Corvinus Egyetem jutott be a listára, a környező országokból még egy cseh, egy osztrák, egy szlovén és egy lengyel képzés került be a legjobbak közé. Az egyetem angol nyelvű Vezetés és szervezés mesterképzése egyben automatikus felvételt jelent a CEMS MIM-re (The Global Alliance in Management Education), amely a nemzetközi rangsorokban az egyik legjobb üzleti képzésnek számít.

Az egyetem versenyképességét legutóbb az a rangos nemzetközi elismerés jelezte, hogy idén nyáron a Budapesti Corvinus Egyetem megszerezte az egyik legrangosabb nemzetközi felsőoktatási szervezet minősítését, az AACSB-akkreditációt, amellyel a világ gazdaságtudományi képzéseket nyújtó felsőoktatási intézményeinek csak kevesebb mint 6 százaléka rendelkezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top