nlc.hu
Kert
Betartotta feleségének tett ígéretét

Beváltotta néhai feleségének tett ígéretét az idős férfi: elképesztő összeget adományozott az állatkertnek

Több százezer eurót adományozott a helyi állatkertnek egy német férfi, ezzel betartotta elhunyt feleségének tett ígéretét.
Férfi és nő keze

Beváltotta évekkel korábban elhunyt feleségének tett ígéretét egy 82 éves münsteri férfi: 750 ezer eurót (270 millió forintot) adományozott a város állatkertjének. Ez az intézmény történetének valaha egy összegben kapott legnagyobb adománya.

Az igazgatónő, Simone Schehka csütörtökön sajtótájékoztatón mondott köszönetet Horst Eschlernek a támogatásért. Elmondása szerint a pénzt többek között a medveház felújítására fordítják.

Az adományozás ötletét egy ausztráliai utazás adta. Feleségével ott látták, mennyit szenvedtek az állatok a pusztító bozóttüzek miatt, és hogy milyen sok ember segített rajtuk – mondta Eschler.

Hozzátette, ez élete egyik legszebb napja, mert végre beváltotta feleségének tett ígéretét. A házaspár ugyanis megegyezett abban, hogy a gyerekeket és az állatokat fogják segíteni.

Az intézmény emléktáblával mond köszönetet a férfinak és néhai feleségének.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Nani Chavez)

Különleges adományok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top