Meglepő dologra panaszkodnak az utcai fenyőfaárusok: azt mondják, a multiláncok lefagyasztott, levelét hamar lehullató importfenyőt hoznak Magyarországra, ezzel verik le az árakat – írja a ripost.hu.
„Azt már ősszel kivágják Dániában, és lefagyasztják. Aztán ha lehullik a levele, jönnek hozzám másikért az utolsó pillanatban.” „Azért tudják olyan olcsón adni, mert nagy tételben veszik külföldről. Amikor több ezret vesznek, akkor 1000, 1500 forint darabja. Itt kiolvasztják, s egy darabig olyan, mintha friss lenne, de csak pár napig.” „Ugyanazt csinálják a fenyővel, mint a gyümölcsökkel” – nyilatkozták fenyőárusok a bulvárlapnak.
A magyar szakértők szerint ez csak városi legenda. Ám annyi igaz, hogy a külföldről behozott fenyőt 3 héttel előbb kivágják, mint a magyart (már november 10. körül, míg a hazait jóval később, csak november végén vagy december első napjaiban), így másfél hónapig kell hidegben tárolni, mert plusz 10 fokban már ledobálja a leveleit.