Kezdők karácsonya

Fagyasztott fenyőt kínálnak állítólag a multik – erre panaszkodnak az utcai faárusok

A Magyarországon eladott több mint 2 millió „igazi” fenyőből 500-600 ezer az import, főleg Dániából és Németországból érkeznek.

Meglepő dologra panaszkodnak az utcai fenyőfaárusok: azt mondják, a multiláncok lefagyasztott, levelét hamar lehullató importfenyőt hoznak Magyarországra, ezzel verik le az árakat – írja a ripost.hu.

 „Azt már ősszel kivágják Dániában, és lefagyasztják. Aztán ha lehullik a levele, jönnek hozzám másikért az utolsó pillanatban.”  „Azért tudják olyan olcsón adni, mert nagy tételben veszik külföldről. Amikor több ezret vesznek, akkor 1000, 1500 forint darabja. Itt kiolvasztják, s egy darabig olyan, mintha friss lenne, de csak pár napig.” „Ugyanazt csinálják a fenyővel, mint a gyümölcsökkel” – nyilatkozták fenyőárusok a bulvárlapnak.

MTI/EPA/ANP/Koen Van Weel

A magyar szakértők szerint ez csak városi legenda. Ám annyi igaz, hogy a külföldről behozott fenyőt 3 héttel előbb kivágják, mint a magyart (már november 10. körül, míg a hazait jóval később, csak november végén vagy december első napjaiban), így másfél hónapig kell hidegben tárolni, mert plusz 10 fokban már ledobálja a leveleit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top