Idén jóval kevesebb fűszerpaprikát szüreteltek a termelők, mint egy évvel korábban. Erről értesültek a húsfeldolgozók, éttermek, nagy konyhák és a háztartási fogyasztók is. Ezért a megrendelők – főként a minőséget fontosnak tartók – igyekeznek minél előbb beszerezni az éves szükségletüket. Így ezekben a hetekben éjjel-nappal őrölnek a kisebb és nagyobb paprikamalmok az Alföldön – írja az agrarszektor.hu.
Úgyhogy érdemes már most beszerezned ezt a fűszert az ünnepi menühöz, mert nemsokára már késő lehet!
Amúgy évek óta feszítő gondja a paprikatermesztőknek a munkaerőhiány, ami a most véget ért szezonban csak hatványozódott.
Tudtad? Jelentős különbségek vannak a paprika évjáratai között, akárcsak a boroknál. A szakemberek szerint a friss őrlésű fűszerpaprika a legjobb állapotú. Légmentesen zárt csomagolásban, sötét helyen maximum 2 évig tartható el érzékelhető minőségromlás nélkül a magyar fűszerpaprika.
Kiemelt kép: illusztráció, MTI Fotó: Balogh Zoltán