Mindennapok

Ez a királyi család legszebb szigete – még biztos nem láttad!

Margit hercegnő, II. Erzsébet brit királynő húga is itt bújt el a világ elől a szeretőjével.

Margit hercegnő, aki a Windsor-ház igazi botrányhőse volt a 20. század második felében, igazi hedonista időket töltött egy mindössze három mérföld hosszú és másfél mérföld széles Karib-tengeri szigeten, a neve Mustique, magántulajdon, a mai napig is világsztárok búvóhelye.  

Mustique szigete

Margit  nagyon büszke volt arra, hogy ez a kis világtól eldugott szigetecske nem a királyi családé, a nővéréé, hanem egyedül az övé. A kis sziget 1976-ban vált szélesebb körben is ismertté, amikor a Margit és Roddy Llewellyn viszonyát leleplező fotók megjelentek a British News nevű angol lapban. Margit ekkor még Antony Armstrong-Jones fotós házastársa volt, Llewellyn pedig kertész, ráadásul 17 évvel fiatalabb a hercegnőnél. Nyolc évig tartó viszonyuk miatt Margit végül elvált Armstrong-Jones-tól, de Llewellynnel sem kötötték össze az életüket, barátok maradtak Margit 2002-es haláláig.

A botrány ellenére Margit továbbra is imádta Mustique-et, fenntartva, hogy ez az „egyetlen hely, ahol pihenni tud”. A szigeten lévő házát egy 10 hektáros földterületre építették, ami Colin Tennant nászajándéka volt számára. Tennant vásárolta meg a szigetet 1958-ban, és alapította meg a Mustique Companyt. Tennant Margit egyik legjobb barátnőjének, Anne Glenconnernek volt a férje, a nő mutatta be Llewellynt és Margitot.

Margit egy évben kétszer ment a szigetre, októberben vagy novemberben és februárban. Egyszerűen odavolt érte, hiszen úgy érezte, ez az egyetlen birtoka az életben.

Halála előtt néhány évvel Margit a fiának ajándékozta a birtokot, aki 2001-ben egy amerikai üzletembernek, Jim Murray-nek adta el. Bár a sziget ma már nem ugyanaz, mint régen, ma is exkluzív kikapcsolódást ígér a felső tízezer tagjainak – pihent itt már Mick Jagger, Bryan Adams, Tommy Hilfiger, Bill Gates, Victoria Beckham, Katy Perry, Daniel Craig és még sokan mások. Sőt Wilmos herceg és Katalin hercegnő is gyakran látogat el a szigetre nyáron.

További képek: Harpersbazaar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top