Mindennapok

„Fogalmam sincs, hogy csinálta végig” – egy férj őszinte vallomása az apás szülésről

William Trice Battle mindig is odavolt a feleségéért, de amikor végignézte, ahogy a nő világra hozza a fiukat, minden korábbinál jobban elragadták az érzelmek.

Az apás szülések ma már szerencsére egyáltalán nem ritkák, de olyan érzelmes beszámolót ritkán olvasni az élményről férfiaktól, mint amilyet a dallasi William Trice Battle írt, miután felesége, Lauren világra hozta első közös gyermeküket. A bejegyzés ennek megfelelően önálló életre is kelt: az eredeti posztot közel ötvenezren lájkolták, és bejárta a BoredPandától a LoveWhatMattersig az összes olyan oldalt, amit egy ilyen vallomásnak illik bejárnia, most pedig megérkezett hozzánk is – alább látható eredetiben, kicsit lejjebb pedig magyarul is olvasható. 

„Őszintén mondom, fogalmam sincs, hogy csinálta végig. Olyan intenzív fájdalmakat élt meg, hogy még én is éreztem. Ahogy mindenki más is a helyiségben. És ő mégis végigcsinálta. Hátborzongató fájdalmai voltak. Úgy szenvedett, hogy az már az elviselhetetlenség határát súrolta. Együtt csikorgattam vele a fogamat, megfeszült az én testem is, amikor jöttek nála az összehúzódások, és vele sírtam én is. Közben pedig végig tudtam, hogy én itt csak egy kísérő vagyok, aki sosem fogja igazán ismerni azt a gyötrelmes fájdalmat, amit ő érez most.

Minden életerejét és energiáját beleadta a vajúdásba, aztán rátett még egy lapáttal. És ezzel az önzetlenséggel végül mindannyiunknak bepillantást engedett abba, amit az elmúlt kilenc hónapban csak ő élt meg. Végre mindannyian szerethetjük és a karunkban tarthatjuk a kisfiút, akiért feláldozta a testét, a kényelmét, az erejét, önmagát. A fiam valódi csoda. Minden baba valódi csoda. De számomra az édesanyja nála is nagyobb csoda, mert megmutatta nekem, hogy milyen az igazi önzetlen áldozat. Hogy mi valójában a szeretet.

Az igazi csoda a feleségem.”

Bár a sorok elég egyértelműen önmagukért beszélnek, annyit még azért elmondunk, hogy Battle-ék bő egy éve házasodtak össze, és együtt nevelik Lauren nagyobbik fiát, aki most ötéves. William pedig a szülés óta is szorgalmasan posztol feleségéről, és az iránta érzett rajongása csak intenzívebb lett az idő múlásával, szóval aki szívesen olvasna még hasonlóan őszinte és odaadó bejegyzéseket, az bátran kattintsa a Facebook-oldalát.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top