nlc.hu
Mindennapok

Balett Budapest utcáin

Ilyen az, amikor egy balett-táncos vezet körbe Budapesten – videó

Ismét Budapest van a középpontban. Most Rónai András videója tarol a közösségi oldalakon. Láttad már?
Budapest balett

Párszor már leírtuk, de tényleg lehet kincseket találni a TikTok platformon. Itt van például Rónai András csatornája. A Magyar Nemzeti Balett művésze körbetáncolta Budapest legismertebb helyszíneit, amit Kóbor Demeter örökített meg. A kétrészes videót hamar felkapták a közösségi oldalak látogatói:

 

„Gyönyörű, gratulálok” – írták a legtöbben a videók alá. A külföldi felhasználók pedig arra figyelnek fel, hogy mennyire gyönyörű a magyar főváros. Mások pedig egyszerűen csak rácsodálkoznak, hogy milyen látványos tánc is a balett

Kettejük videóit több helyen is el lehet érni. A TikTok mellett Instagram-oldaluk és YouTube-csatornájuk is van. Reméljük, hogy ennek a videónak is lesz akkora sikere, mint Will Smith néptáncának.

Emlékszel még? Tavasszal, a koronavírus-járvány első szakaszában készült el a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Budapest megvár!  című imázsfilmje. A videóban a korábban pezsgő, élettel teli, de tavasszal üressé vált várost a zene, a tánc és a fények harmonikus kompozíciója tölti meg reménnyel, várakozással.  Abban a videóban a kortárs koreográfus Feledi János táncát és Lukács Miklós cimbalomművész játékát láthattuk és hallhattuk.

Májusban pedig Kovács Zsolt Vencel balettművész előadásán ámult a világ, aki a megzenésített koronavírus dallamára táncolta körbe a kiürült Budapest nevezetességeit.

Mizu, Budapest?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top