Mindennapok
Szponzorált tartalom

Meghökkentő stresszoldó módszerek a sztárok világából

Az amerikai sztárok és celebritások gyakran keltenek feltűnést különcködő szokásaikkal. Arra tippeltünk, hogy egy olyan divatos témában, mint a stresszkezelés, az ő világukban igazi gyöngyszemekre találhatunk – és nem is tévedtünk.

Táncolj a házi kedvenceddel!

Itt van például az Addams Family-filmek bájos színésznője, Christina Ricci, aki a szakmájából adódó stresszt idődről időre úgy vezeti le, hogy a kutyájával zenére táncol. Arról nem adott hírt, hogy pontosan miféle táncot is járnak együtt, de azt elmondta, hogy ezt a szokását igyekezett teljes titokban tartani és elrejteni mások szemei elől, nehogy bolondnak higgyék. Mindenesetre megnyugtató, hogy ő maga is tisztában van azzal, hogy kissé bolondosnak hat ez a dolog, bár szerintünk távolról sem olyan vészes a helyzet, hogy titkolni kellene.

A kutyájával táncol kettesben Christina Ricci, ha nagyon kiborítja a napi stressz. (fotó: profimedia.hu)

A kutyájával táncol kettesben Christina Ricci, ha nagyon kiborítja a napi stressz (Fotó: profimedia.hu)

Vissza a gyerekkorba…

Zendaya, a 24 éves színésznő, énekes és táncos stresszmentesítő módszere nem éppen bolondos, hanem inkább csak… fogalmazzunk így: gyermeki. Az Emmy-díjas művészt ugyanis a kifestős könyvek kötik le a legjobban, és ebben a tevékenységben tud igazán feloldódni. Olyannyira hatásos nála ez a dolog, hogy egy jókora szekrényt tart fenn kizárólag a kifestős füzeteknek, színes ceruzáknak, festékeknek és ecseteknek, és ha kell, akár az éjszaka közepén is előveszi őket, és belefeledkezik a rajzolgatásba.

Használd jól az agyad!

Nézzük most, hogy miként működik egy férfi agy, és mivel csendesíthetők le egy olyan világhírű férfi lelkének viharai, mint Brad Pitt. Ki nem találná az olvasó: a jó öreg Brad, ha rossz napja van, mert a sok hollywoodi fontoskodás kiborította, hazamegy, és fejben építkezik. Egy riporter kérdésére válaszolva kifejtette, hogy őt kiskorában is az építőkockák bűvölték el legjobban, és mindig is arra volt igazán kíváncsi, hogyan készülnek az olyan bonyolult műszaki termékek, mint például az autók vagy a házak. Ezért ha stresszes, kimegy a kertbe, körbejárja a házát, és azon kezd töprengeni, hogyan lehetne azt átépíteni. „Számomra ez olyan, mint másoknak a keresztrejtvény fejtés: kikapcsol, és teljesen át tudom magam adni neki, ennélfogva minden külső és belső problémát elfeledtet velem.”

Brad Pitt a kimerítő napi színészkedések után stresszoldásképpen fejben építkezik. (fotó: profimedia.hu)

Brad Pitt a kimerítő napi színészkedések után stresszoldásképpen fejben építkezik (Fotó: profimedia.hu)

Néha elég egy kis magnézium is

Amikor a sármos színész azt mondja, hogy a fejben építés az igazi stresszoldó módszer számára, akkor egy tudományosan alátámasztott metódusról beszél, ugyanis a kutatók bebizonyították, hogy az agy számára a legjobb pihenés az, ha a megszokott tevékenységeinktől teljesen eltérő dolgot végzünk. Például az, aki művészi, alkotó munkával tölti az ideje nagy részét – ami tipikusan jobb-agyféltekés aktivitás – akkor számolással, keresztrejtvény-fejtéssel, műszaki tárgyak tervezésével vagy más, a bal-agyféltekét „mozgásba hozó” tevékenységgel tudja jól kipihenni magát. Egyszóval a stresszoldás kulcsa, hogy csináljunk valami teljesen mást ahhoz képest, mint ami a mindennapjainkat uralja.

Természetesen a pihenés és az alvás is jó hatással lehet a stresszre, de előfordulhat az is, hogy a megoldást csak a táplálkozásunk megváltoztatása hozza el. Ugyanis a stresszt az is előidézheti, hogy bizonyos ásványi elemekből – például a magnéziumból – túlságosan kevés található a szervezetünkben. Ilyenkor semmi extrém gyakorlatra nincs szükség, csak egy kis magnéziumtablettára, vagy olyan ételekre, amelyek bőven tartalmazzák ezt az anyagot – például dióra, mogyoróra, szederre vagy lazacra.

 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top