nlc.hu
Mindennapok

3 módszer szorongás ellen

3 tudományos módszer, ami oldja a szorongást

Ezekkel a trükkökkel becsaphatod az agyad, és meggátolhatod a szorongást, illetve a stresszt.

Úgy érzed, hogy kifejezetten stresszes az életed? Gyakran szorongsz? Nyilván eleged van már ezekből a szorongató érzésekből, és mindent megtennél azért, hogy egy picit nyugalomra találj. Szerencsére van három szuper könnyű módszer arra, hogy oldd a szorongást és a stresszt! A tippeket Dr. Kimberly Moffit, pszichológus osztotta meg a TikTokon, mi pedig most tolmácsoljuk a tanácsait. Ha megfogadod őket, biztos, hogy végre fellélegezhetsz egy kicsit!

Csak természetesen

Amikor úgy érzed, hogy teljesen túlterhel a szorongás, hagyj abba mindent és keress egy közeli erdős területet. Hogy miért? „Mert a fákban található kemikáliákról kimutatták, hogy csökkentik a stresszt” – magyarázza a szakértő. Jól érzed magad a természetben, de nem tudod miért? Hát, ez a vegyület az oka! Így ha nem is tudsz két percen belül erdőközelbe jutni, azért érdemes rendszeres kirándulásokat betervezni, hiszen már ennek is látni fogod a segítő hatását.

3 módszer szorongás ellen

Fotó: Guido Mieth/Getty Images

Pótold a fákat

Oké, nem mindenki lakik erdő mellett, ezért az előző tippet egészen körülményes lenne megvalósítani. Ekkor jönnek képbe azok a tus- és habfürdők, esetleg testápolók és olajak, amik fitoncidokat tartalmaznak. Ezek azok a vegyületek, amiket a növények termelnek, és számos termékben megtalálhatod őket – csak jól kell keresni! A fitoncidok egészségre gyakorolt jótékony hatásai közt megtalálható a magas vérnyomás, illetve a stressz csökkentése, az alvásminőség javulása, valamint gyulladáscsökkentő is.

Szép álmokat

Sajnos van olyan, hogy a mindennapi stressz annyira lefoglalja a gondolataidat, hogy még éjszaka is a megoldandó problémákon kattogsz, a szorongás okozta csomó a gyomrodban pedig az ágyadba is követ. A pihentető alvás viszont elengedhetetlen a nyugodtabb élet kedvéért. Mi tehát ilyenkor a teendő? Dr. Moffit egy olyan elalvás előtti rutint javasol, amihez minden este tartod magad. Lehetőleg olyan tevékenységeket tartalmazzon, amik segítenek lenyugtatni az idegrendszeredet, mielőtt lefekszel. Gyújts egy gyertyát, írj naplót, vagy csak párologtass olyan illóolajokat, melyek kifejezetten álmosító hatásúak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top