nlc.hu
Mindennapok

A Hókusz Pókusz főszereplői akkor és most

Ennyit változtak a Hókusz Pókusz főszereplői 29 év alatt

1993-ban megszületett a halloweeni klasszikus, a Hókusz pókusz Sarah Jessica Parker, Bette Midler és Kathy Najimy főszereplésével. Most, közel három évtizeddel később elkészült a folytatás. Lássuk, mennyit változtak a boszik!

El sem hinnéd, de amikor a Hókusz pókusz első része 29 évvel ezelőtt debütált a mozikban, nem aratott sem kritikai, sem közönségsikert. A film a Sanderson-nővéreket követi, a három gonosz boszorkányt, akiket véletlenül feltámasztanak Salemben Halloween éjjelén, és a szedett-vetett kis csapatot, akik igyekeznek tőlük egyszer és mindenkorra megszabadulni. Az azóta eltelt majdnem 30 év alatt a Hókusz pókusz igazi halloweeni kultfilm lett, olyannyira, hogy Bette Midler, Kathy Najimy és Sarah Jessica Parker mind visszatértek egy második rész erejéig. Lássuk, mi történt a főszereplőkkel az elmúlt közel 3 évtizedben!

Bette Midler, azaz Winnie Sanderson

A Sanderson nővérek vezéralakját, Winnie-t Bette Midler keltette életre. A színésznő az eredeti filmben megcsillogtatta az énektudását, amikor a karaktere az I Put a Spell on You című szám sajátos verzióját adta elő. Midler azóta is énekesnőként, díjnyertes színésznőként, szerzőként és komikaként tevékenykedik, egy pillanatig sem pihen. Legutóbb A politikus című sorozatban láthattad a Netflixen, ami pedig a mozivászont illeti, a Gloria Steinem életéről szóló Gloria dicsősége szereplőgárdáját erősítette.

Hókusz pókusz akkor és most

Fotó: Profimedia, DMED Media

Sarah Jessica Parker, azaz Sarah Sanderson

SJP szintén a hangjára hagyatkozott, amikor Sarah Sandersont játszotta: az ő boszorkányereje ugyanis abból áll, hogy a varázshangjával képes megbabonázni a gyerekeket. Sarah nem a legokosabb a csapatban, a rá bízott feladatot – azaz, hogy odacsábítsa a kölyköket Salembe egy hipnotikus dalocska segítségével – mindig sikerrel teljesíti. Parker természetesen a film után hatalmas karriert futott be, mégpedig a Szex és New York Carrie Bradshaw-jaként. A sorozatot nyilván nem kell bemutatnunk: olyan népszerű volt, hogy a finálét két film és egy reboot széria, az És egyszer csak… követte. A színésznő emellett megalapította a saját produkciós cégét, közben a Válás című sorozatért bezsebelt egy Golden Globe-jelölést, a Hókusz pókusz 2 után pedig ment vissza az És egyszer csak… második évadát forgatni.

Hókusz pókusz akkor és most

Fotó: Profimedia, DMED Media

Kathy Najimy, azaz Mary Sanderson

Kathy Najimy formálta meg Mary Sandersont, a boszit, akinek legfőbb képessége, hogy ki tudja szagolni a gyerekeket. A Hókusz pókusz előtt Kathy Mary Patrick nővért alakította a Whoopi Goldberg nevével fémjelzett Apáca show-ban. Azóta a színésznő olyan filmekben és sorozatokban tűnt fel, mint az Üldözési mánia, a Szeka-túra, a The Morning Show, Az alelnök, a Younger vagy a Crazy Ex-Girlfriend. Illetve gyakran kölcsönzi a hangját is különböző karaktereknek, így hallhattad őt a BoJack Horsemanben vagy a Duncanvillben is.

Hókusz pókusz akkor és most

Fotó: Profimedia, DMED Media

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top