nlc.hu
Mindennapok

Ilyen romantikus gesztusokkal hódítanak a magyarok

Romantikus gesztusok, amiket a reménytelen szerelmesek tettek, hogy a kiszemeltjeik kegyeibe férkőzhessenek

Néha hiába próbálkozunk azzal, hogy felkeltsük a kiszemeltünk figyelmét, állandó falakba ütközünk. Íme, 11 bátor redditező őszinte vallomása.

Szinglinek lenni nem könnyű. Legalábbis akkor nem, ha bár vágynánk arra, hogy legyen valaki mellettünk, mégsem találunk magunknak társat. Ilyenkor egyesek depresszióba esnek és a saját szorult helyzetünkön sopánkodnak, mások viszont nem adják fel, és a legegyedibb módokon próbálják felkelteni a kiszemeltjeik figyelmét. Bár arra nincsenek adatok, hogy ezek a bátor próbálkozások milyen sikeraránnyal futnak, kétségtelen, hogy csak az találhatja meg előbb-utóbb a szerelmet, aki tesz is érte.

Nem is olyan rég még a Redditen röppent fel egy kérdés ezzel a témával kapcsolatban. Egy felhasználó azt a kérdést tette fel az oldal használóinak, hogy mi volt a legextrémebb dolog, amit valaha megtettek azért, hogy a kiszemeltjük kegyeibe férkőzhessenek. A hozzászólások között pedig számos szívfacsaró és megmosolyogtató történetet olvashatunk. Az alábbi listában néhány példát sorolunk fel az efféle esetekre, amikor bár jól is elsülhetett volna a dolog, mégsem lett belőle sírig tartó szerelem.

Új hobbiba kezdtek

A redditezők egy része megvallotta, hogy bár a történet végén ugyanúgy nem jártak sikerrel próbálkozásaikkal, végül mégis sikerült valamit profitálniuk a dologból. Az egyik felhasználó konkrétan egy új hangszer megtanulásába fogott bele csupán csak azért, hogy elnyerje a kiszemeltje figyelmét.

8 évesen tetszett egy lány, hegedülni járt, ezért én is beiratkoztam. Tudok hegedülni!

– írta a poszthoz.

A férfi, aki a kommentet írta azóta már elektromos hegedűn is tud játszani (Fotó: Getty Images)

A férfi, aki a kommentet írta azóta már elektromos hegedűn is tud játszani (Fotó: Getty Images)

A kommentre rengeteg kedvelés érkezett, ugyanis biztosan érezhették a felhasználók, hogy bár nem lett ebből a dologból egy sírig tartó szerelem, valamit mégis csak sikerült profitálnia a hozzászólónak a dologból. Épp úgy, ahogyan egy másik redditezőnek is, aki a katolikus vallást ismerte meg mélyrehatóbban egy szerelem reményében:

„Ugyanez történt velem, csak hittan órával! Nem lettem hívő…” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Volt olyan is, aki egy számítógépes játékkal kezdett el játszani annak érdekében, hogy felkeltse egy férfi figyelmét.

„Elkezdtem a League of Legends játékkal játszani… A faszi nem jött össze, de a játékban én még mindig ott vagyok…” – tette hozzá mérgelődve.

Nem így történt ez azzal a felhasználóval, aki bár úgy tett, mintha szeretné a black metált, abban a pillanatban felhagyott a hallgatásával, amint rájött, hogy nem vezet sehova sem a rajongása.

Jó helyen, jó időben

A kommentelők között sokan írtak arról is, hogy volt, hogy szándékosan megtervezték, hogy merre sétáljanak vagy mikor induljanak hazafelé, csupán csak azért, hogy összefussanak a kiszemeltjükkel. Sajnos a beszámolók szerint ezekkel a megrendezett találkozásokkal sem jártak nagy sikerrel…

Jó helyen kell lenni, jó időben - tartja a mondás. Sajnos a redditezők nagy részénél nem vált be az efféle módszer (Fotó: Getty Images)

Jó helyen kell lenni, jó időben – tartja a mondás. Sajnos a redditezők nagy részénél nem vált be az efféle módszer (Fotó: Getty Images)

„Egy suliba jártunk, eggyel lejjebb volt az osztálya, mindig figyeltem merre jár, direkt én is arra mentem és kerestem a tekintetét. Inkább megvártam a későbbi buszt, abban a reményben, hogy ő is azzal jön. Amikor együtt utaztunk dilis tini lányként hangosan sztorizgattam, teljes nevemet sokszor kiejtve mondogattam, hátha mire hazaérek bejelöl iWiW-en… Micsoda csalódások voltak nap mint nap, hogy nem jelölt be…” – vallotta meg az egyik hozzászóló.

Nem vagyok rá büszke és mai fejemmel már nem hiszem el, hogy ennyire feladtam magam, de rendszeresen úgy szerveztem a közlekedésem, hogy „véletlenül” találkozhassunk, amennyiben ő is éppen arra jár. Persze nem volt túl sikeres és inkább csak szenvedést hozott.

– írta egy másik.

„Extrém vagy sem, láttam egy jó csajt a buszon és második alkalommal amikor láttam elhívtam randevúra mindenféle mellébeszélés nélkül. Gyors off volt.” – tette hozzá egy harmadik.

Romantika, de hiába

Még hogy a nőknek bejön a romantika?! (Fotó: Getty Images)

Még hogy a nőknek bejön a romantika?! (Fotó: Getty Images)

A válaszadók között voltak olyanok is, akik bár elképesztően romantikus dolgot cselekedtek, mégsem jártak sikerrel. Hozzászólásaikat olvasva valahol mi magunk sem értjük, hogy hol lehetett ez esetekben a baj…

Táborozni voltunk. Az utolsó pár száz forintnyi zsebpénzemet egy I Love Milkára költöttem, hogy neki adhassam szimpátiám jeléül. Az átadáskor közölte, hogy nem szereti a csokit.

Szintén hiába erőlködött egy másik hozzászóló is, akinek figyelmességét biztosan nagyon sokan értékelnék azok közül, akik egyedül töltötték az idei Valentin-napot.

„Hatodik osztályban az akkori crushomnak csináltam egy Valentin-napi képeslapot, és megmutattam neki félkész állapotban. Az osztály szeme láttára összetépte előttem.”

Megszakad a szívünk a következő romantikus gesztus elutasításának hírén is:

„Egyszer az ablaka alatt adtam szerenádot, spiccesen…lejött az anyukája, hogy vendégek vannak náluk, abba kéne hagyni… Hát, nem jöttünk össze…”

Volt olyan is, aki a saját szabadidejéből áldozott fel súlyos órákat a szerelem oltárán… Sajnos ismét csak hiába…

„Elmentem egy kib*szott harangszentelőre! Egészen addig a napig azt sem tudtam, hogy ez a 9 órán át tartó rítus létezik…”

A győztesek

Sajnos a redditezők közül nem sokan értek el sikereket romantikus gesztusaikkal. A kommentek között csupán néhány bejegyzésben olvashatjuk azt, hogy végül évekig tartó szerelem vagy házasság lett a dologból. Mindenesetre tényleg nem szabad azt elfelejtenünk, hogy nem véletlenül született az a mondás, miszerint: „Ne várjuk tátott szájjal a sült galambot!”  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top