Lilu sztármustra

Sztármustra Liluval: strandpapucs utcára – igen vagy nem?

Beköszöntött az igazi jó idő, ilyenkor praktikus megoldásnak tűnhet felkapni egy papucsot és rohanni a dolgunkra. De vajon hová illik a papucs viselése, és hová nem?

Tedd!

Sokak szerint ez a lábbeli csak az uszodába és strandra illik, én azonban ezzel nem értek egyet. Nyáron egy rohangálós napon simán elindulok flip-flopban vagy a kedvenc Birkenstock papucsomban. Így vannak ezzel a legnagyobb hollywoodi sztárok is, Eva Longoria vagy Halle Berry rendszeresen flip-flopban intézik ügyes-bajos dolgaikat, Jessica Albát pedig gyakran látni Birkenstockban.

Ne tedd!

Munkahelyre, fontos üzleti megbeszélésre azonban illetlenség papucsban érkezni. Ilyenkor inkább válassz szandált, de ha nagyon szigorú üzleti ügyről van szó, dönts a teljesen zárt cipő mellett.

Papucs, de milyen?

Flip-flop

Tudtátok, hogy a flip-flop kifejezés a 70-es évek elején született? Az angolszász területről származó elnevezés a papucs jellegzetes hangjára utaló szóból ered. Maga a fazon Új-Zélandon alakult ki az 1930-as években, de korábban a világ más tájain is előfordult már hasonló viselet, például a hagyományos japán textil-, illetve fatalpú papucs is.

A flip-flop korábban csak strandviseletnek illett be, mára azonban ez nem így van, Ausztráliában például szinte nemzeti viseletnek számít. 

Megnézem
Összes kép (1)

 “Gyógy” papucs

Nagy kedvencem a Birkenstock papucs, egyrészt mert szerintem nagyon jól néz ki, másrészt javítja a tartást, tartja a lábat, ezért kevésbé megterhelő benne a sok séta, vagy az egész napos állás. Azt gondolom, hogy ez a márka tényleg megéri az árát, hiszen évekig nyúzhatod, de ha ehhez a fazonhoz ragaszkodsz, viszont csak pár ezer forintot költenél rá, ne csüggedj, ennyiért is találhatsz hasonlót.

Megnézem
Összes kép (1)

 További cikkek Lilutól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top