Magyarország kúl

Aranyárban mérik a lángost a balatoni büfékben

Akár hétszáz-nyolcszáz forintot is elkérhetnek egyetlen lángosért. Nem olcsó a sör és az ásványvíz sem.

Brutális áremelkedéssel indul a szezon a Balatonon. „Hagyományosan pünkösdkor kezdődik a fürdőzési szezon a Balatonnál, de a vendéglátósok már beépítették áraikba a munkaerőhiány okozta hatásokat és megemelkedett költségeiket”írja a Magyar Idők.
 
Makkos Péter, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Szövetségének (KISOSZ) fonyódi elnöke a lapnak nyilatkozva azt mondta, az áremelkedés legfőbb oka az, hogy a szakmunkás-bérminimum megemelése és a magas közterhek miatt jelentősen nőttek a szezonális büfék üzemeltetőinek kiadásai.

Fotó: Thinkstock Photos

Gondot jelent a munkaerőhiány is, ráadásul az idén kevesebb diákmunkásra számíthatnak, mint a korábbi években, mert közülük is egyre többen vállalnak inkább külföldön munkát.
 
Mint mondta, a kiadások emelkedése a szezonális termékek árára is hatással lesz. Egy sima lángos a korábbi háromszáz-négyszáz forint helyett az idén akár ötszáz forintba is kerülhet majd, de a népszerű sajtos-tejfölösért akár hétszáz-nyolcszáz forintot is elkérhetnek.
 
Nem lesz olcsó a sör sem, négyszáz forint alatt hiába is keressük majd kedvenc márkánkat a strandok környékén. Ahogy az ásványvíz sem: egy félliteres palackért kétszáz forintot is elkérnek majd a vendéglátósok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top