Három lángosrajongó lángosozót nyitott egy egészségtudatos bolt helyén, hogy újraértelmezzék a korábban tipikus strandkajának tartott ételt. A Móricz Zsigmond körtéren levő étkezdét az extrém gasztrokalandókra vágyó vendégeknek szánják, náluk akár csirkepörkölttel is eheted az olajban kisütött tésztát. A LángosBáró alapítóival a Forbes online kiadása készített interjút. Mint írják, az új boltban „a szokásosnál sűrűbb tészta és a rápakolt brutális hústornyok, sonkák és székelykáposzták szinte kezeskednek a kajakómáért”.
„Mi lenne, ha tolnánk egy lángost, de máshogy” – mondja az alapötletről Csigaházi Balázs, aki két társával 2017 májusában vágott bele az üzletbe. Hármuk közül csak neki volt vendéglátós tapasztalata, ma is a Manna Lounge étterem vezetőjeként dolgozik, de a lángos neki is ismeretlen terep volt.
Mégis megnyitották a lángosozót. „Rájöttünk, hogy a tészta a lelke mindennek, és egy pékmester bevonásával megtaláltuk a tökéletes lángosreceptet” – mondta a lapnak. Koncepciójuk lényege, hogy a lángost köretként használják, amire önálló fogásként is megálló ételeket tesznek.
Már a tesztelés során olyan vad párosítások születtek, mint a piña coladás, a frankfurti leveses vagy a gesztenyés darált pulykás lángos, a végső változatokat aztán a vendégek véleménye alapján választották ki. „Aki ide bejön, számítson a kalóriákra és a szénhidrátra. Megvannak a sztenderd ajánlataink, de lehet variálni is” – vázolta az üzletpolitikát Balázs.
A kínálatban egészen érdekes kombók is szerepelnek: mint a töltött és sima lángosgolyó, a lángoshamburger, a nutellás lángos, a brassói lángos vagy a nyolc órán át készülő pulled pork lángos.
A tulajdonos szerint a tradicionális sajtos-tejfölös lángos uralma ugyan megingathatatlan, de szerencsére a vevők nyitottak az érdekességekre is. „Most már kezdi megérni. Ugyan nem járunk limuzinnal, de ez az egy év elég volt a biztonsághoz” – mondta. Az alapítóknak hosszú távú terveik vannak, saját franchise felépítésén dolgoznak, és szeretnének üzletet nyitni a pesti oldalon is.