Olimpia 2016

Olimpia, 2016: Vitorlással elfogadható a riói öböl vize

Bár a legtöbb sportoló arról panaszkodik, hogy a több olimpiai sportágnak is helyet adó Guanabara-öböl vize elviselhetetlenül koszos, a vitorlázó Vadnai Benjamin szerint elfogadható a víz minősége.

Elfogadható a víz minősége, a felszereléssel is meg van elégedve és a sebessége is elég jó Vadnai Benjaminnak, aki a Laser hajóosztályban indul majd az olimpián.

“A kaja nem túl jó, de ehető. Körülbelül 30 percnyi távolságra lakunk a klubtól, ahol edzünk. Általában 2-3 fogás közül lehet választani, de ez az ízvilág számomra messze elmarad az európaitól. A klubban a szervezettség nem a legprecízebb, de a helyiek igyekeznek mindent megtenni, hogy kiszolgálják az olimpikonokat” – összegzett Vadnai, aki napi két-három edzéssel hangolódik az olimpiára.

Vadnai Benjaminon kívül Érdi Mária (Laser Radial) és Berecz Zsombor (Finn dingi) indul magyar vitorlásként a riói olimpián. 

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top