Öltözködjünk

Hetven fölött – kilóban?

Nyakunkon a szeptember, így nekiindultam, hogy szétnézzek, mit kínálnak nekünk a divatmárkák erre az õszre. Az idei divat szinte minden elemében nekünk dolgozik, aki nem hiszi, kattintson ide!

Valamikor az általános iskolában léptem át először a bűvös hatvanast, de ez nem okozott különösebb sokkot, hiszen akkoriban még nem sulykolták minden oldalról belénk, hogy a 45–50 kiló volna az elvárás, akkor is, ha a magasságunk meghaladja a 160 centit. A középiskolában már inkább sokkolt ez a körülmény, megpróbáltam mindent, hogy elérjem az áhított alakot, testsúlyt, de ez a heti három-négy kemény edzés mellett sem ment. Ráadásul ma már egyre magasabbak a csajok, ami értelemszerűen nagyobb testtömeggel jár.
Nem tudom pontosan, hogy mikor történt, de egyszer csak belenéztem a tükörbe, és tetszett, amit láttam. Jól éreztem magam a bőrömben, sőt nagyon jól. Kit érdekelnek a kilók?! Fő az, hogy jól nézzek ki!

Idén ősszel elképesztően menő lesz a fekete, a szürke és a barna. A karcsúsító sötét színek divatja a mi malmunkra hajtja a vizet, főleg a mostani divatos letisztult szabásvonalakkal és minőségi anyagokkal.





Minitipp: Kerüljük az olyan ruhadarabokat, amelyek anyagának nincsen esése, súlya, ezek ugyanis előnytelenül ránk tapadhatnak, itt-ott hangsúlyozva néhány apróbb szépséghibát.












Ulla Popken pulóver – 15 990 Ft






Caremo Collezioni – kabát 15 990 Ft, póló 8490 Ft, halásznadrág 9990 Ft



































Ulla Popken felső – 12 790 Ft






Caremo Collezioni – lila mintás felső 8490 Ft, fekete nadrág 9990 Ft






























A sötét tónusokat ragyogó élénk színekkel kombinálhatjuk, és mindjárt nem kerít hatalmába az őszi letargia!





Minitipp: A problémás testrészen viseljük az alapszínt, a kiemelendő testrészen pedig az élénk színű darabokat. Ez utóbbi esetében is kerüljük a túlzottan fényes darabokat: a csillogást hagyjuk meg a kiegészítőknek! Ne feledjük, hogy rajtunk inkább a nagyobb, dominánsabb ékszerek mutatnak jól.






Szerencsénk van az újra divatos magasított derekú nadrágokkal is, hiszen ezek inkább nyújtják az alakot (főleg, ha még élre is vasaltak), mint a csípőnadrágok. Persze a derékban húzott, raffolt, ráncolt darabokat próbáljuk elkerülni, mert azok nemcsak a csípőt, combot, de a pocakot is erősítik.
Semmiképpen ne vegyünk fel olyan blúzt, amit azután a nadrág derekába betűrünk, ez nagyon előnytelen. Válasszunk inkább olyat, ami a csípővonalig ér és karcsúsított, vagy hosszított fazonja van, netán egy isteni tunika. Arra azért figyeljünk, hogy ha blézert is veszünk fel, az ne legyen rövidebb a blúzunk hosszánál. Ez a kardigánokra is vonatkozik.







Otto – 7490 Ft






Ulla Popken – 28 790 Ft
































Minitipp: A nadrág szára némileg lefelé bővülő (enyhén trapéz) legyen, semmiképpen ne szűkített, csőnadrág fazon, mert az csak Kate Mossnak áll jól. Aki azonban alacsony, vigyázzon a nadrágbőséggel, mert a bokalengető fazon végzetes lehet. Ugyanígy kell figyelnünk a caprinadrágoknál is, amiket csak vastagabb magas sarkú csizmával viseljünk, és az ilyen nadrág szára is kövesse a combunk alakját, ne legyen se túl szűk, se túl bő.








A szoknyák mostani hosszúsága is nekünk kedvez: a térd alatti szoknya éppen ideális hatvan kiló felett, hiszen egy A vonalú szoknya egy lágy esésű, V kivágású felsőrésszel, magas sarkú topánnal a legjobbat hozza ki belőlünk. Ősszel ezt az összeállítást megvadíthatjuk a szoknyánk színéhez passzoló poncsóval, ami szintén reneszánszát éli az idei szezonban.







Caremo Collezioni – mintás barna felső 6990 Ft, szoknya 9990 Ft






big-fashion-boutique.ch

































Minitipp: Amennyiben a szoknyánkhoz harisnyát húzunk, nagyon ügyeljünk a színére! Mindenképpen egyszínű és lehetőleg nejonharisnyát válasszunk fekete vagy semleges színben, kerülve a „bunkóbarnát” és az üvegszálas, fénylő darabokat. Vásárolhatunk szép harisnyát hasleszorítós, alakformáló változatban is. Sajnos a nagy mintás, pamut-, hímzett darabok nekünk nem túl előnyösek, de van közöttük is olyan, ami csinos.














Ulla Popken együttes – 47 690 Ft
Bátran viseljünk szoknyához és nadrághoz is közepes vastagságú övet, enyhén a csípőre csúsztatva. Mindenképpen előnyös lehet, hiszen optikailag elválasztja a testrészeket, és azáltal, hogy lecsúsztattuk a csípőnkre, még enyhén nyújtja is az alakunkat.

A fenti szabályok érvényesek a kosztümök viselésére is, ezeken felül már csak a blézer hosszára kell odafigyelnünk. A hosszanti szabásvonalúak a legelőnyösebbek, főleg, ha a függőleges varrásokat dísztűzésekkel emelik ki. Akárcsak a blúzok, ezek is maximum a csípő vonaláig érjenek, de ne lejjebb, mert akkor nagyon erősítenek. Az alacsonyaknak ideális a boleró viselete. A blézer/boleró alá bátran viselhetjük a most divatos zsabós blúzt, de ne a zárt nyakú változatot, inkább a dekoltáltabbat.

A pulóverekben is kedvünkre válogathatunk, az ejtett (kámzsa-) nyakú darabok pompásan mutatnak akár egy nem túl szűk szabású farmernadrággal vagy egyszínű A vonalú szoknyával is. A garbókkal vigyázzunk, mert egy magas nyakú, többszörösen visszahajtott darabbal könnyen lencsibabát csinálhatunk magunkból. Aki ragaszkodik ehhez a fazonhoz, válassza a vékonyabb anyagból készült félgarbót, amit kosztümhöz is viselhet – pompás kiegészítő lehet hozzá egy hosszú nyaklánc.







Ulla Popken – kardigán 12 790 Ft, ujjatlan 9590 Ft






Marina Rinaldi – 48 000 Ft

































Mit ne tegyünk:
– Ne válasszunk harsány színű óriásmintás darabokat, de nagyon apró mintásat sem.
– Ne hordjunk szoros fehérneműt (ne vágjon be a melltartó pántja vagy a bugyi vonala).
– Inkább leheletnyivel nagyobb darabot válasszunk, nehogy aztán szűk legyen, és emiatt kényelmetlen (magyarán, megy a gardrób aljára). 
– Nem tanácsos teljesen lapos sarkú cipőt viselnünk, főleg, ha kicsit bővebb a nadrág szára.
– A csillogó-villogó, fényes darabok minden irányban erősítenek – tilosak!
– Ne viseljünk túl szűk és túl bő szárú nadrágot sem.

Mit tegyünk:
– Válasszuk az egyszínű ruhadarabokat vagy a hosszanti (vékony) csíkozásúakat.
– Az élre vasalt nadrág nyújtja a lábat, főleg, ha magasabb sarkú cipőt viselünk hozzá.
– V alakú dekoltált felsőket válasszunk.
– Bátran hordjunk feltűnő ékszereket, kiegészítőket.
– Nyugodtan vegyünk fel szoknyát, a térd körüli A vonalú darabokban nagyon csinosak leszünk.
– Pulóver helyett előnyösebb a kardigán.
























Ulla Popken: Europark, Westend City és a debreceni Ulla Popken üzletben
Otto-termékek itt
Caremo Collezioni itt 










Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top