Otthon

Csináld magad: forgóka, hogy megnyugodjon a baba

A babák tetszését könnyű elnyerni, így magunk is egyszerűen készíthetünk nekik szájba gyömöszölhető játékot, <a href="https://nlc.hu/otthon/20140129/felhocske-varras-baba-jatek-hazilag/ " target="_blank">mint ez a szivárványos felhőcske</a>, vagy színes forgókát a babaágy fölé. A legjobb, hogy nemcsak spórolunk, de a színeket és formákat is kedvünk szerint választhatjuk meg. Kreatív ötletet hoztunk hétvégére a <a href="https://nlc.hu/cimke/babaszobahet/ " target="_blank">Babaszobahéten</a>.

Újszülött és pár hetes, hónapos kisbabák ágyainak — már amennyiben van nekik saját ágyuk, amiben aztán persze nem alszanak — elég elterjedt kelléke a forgóka, melyet azzal a célzattal szerelnek oda a szülők, hogy lekössék vele a baba figyelmét, elhessegessék a nyűgöket, és ezzel nyerjenek pár nyugodt percet. A forgóka persze hamar unalmassá válhat, ezért mutatok most egy egyszerű, papírból és golyókból elkészíthető változatot, amit akár kéthetente, havonta újra alkothatunk, hogy újra és újra megmozgassuk vele a baba fantáziáját, és csillapítsuk gondját-baját.

Csináld magad: színes forgóka a babaágy fölé

Amire szükséged lesz:

Ha tetszett, nézz körül a Masni Dekoráció blogon, ahol még sok hasznos tippet és kreatív ötletet találsz, megtudhatod például, hogyan készíthetsz szütyőt az apró játékok rengetegének, vagy ujjbábot zokniból, sőt az is kiderül, hogy gyerekes háztartásban érdemes lehet hangtompítót tenni a játékos fiókba:
Csináld magad: forgóka, hogy megnyugodjon a baba

Babaszobahetet tartunk a Nők Lapja Café otthon rovatában,„A nagymamám a példaképem, káprázatos terítőket hímzett” hogy segítsünk, hogyan rendezd be, és milyen apró trükkökkel tedd otthonosabbá vagy praktikusabbá a szobát, ahol majd a gyermeked felcseperedik, és ahol az összes cuki babakori pelenkázós és mosolyogva ébredős fotó készül majd róla.

Olvass bele a korábbi cikkeinkbe is!

Hogyan válasszunk babaágyat?
Interjú egy babajáték-készítővel: „A nagymamám a példaképem, káprázatos terítőket hímzett!”
Csináld magad: vidám felhőcske angyalkáknak
Hat dolog, amit felesleges megvenni a babaszobába

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top