Otthon

Hogyan kell tököt festeni halloweenre?

A tököt nemcsak faragni lehet. Ha befestjük, az is szuper dekoráció halloweenre, ráadásul a kisebb gyerekek is tevékenyebben részt vehetnek a készülődésben.

1. Válasszuk ki a tököt!

A festéshez érdemes olyan tököt választani, ami nem hibás, nincsenek rajta karcolások, sérülések, és nem rücskös. Érdemes arra is figyelni, hogy stabilan álljon, mert ha ingatag, gurulós, az nehezíti a festést.

Hogyan kell tököt festeni Halloweenre?

2. Tisztítsuk meg a tököt!

A sikeres festés feltétele a tiszta felület. A tököt alaposan meg kell tisztítani. Vizes papírtörlővel vagy a mosogatószivacs puhábbik felével alaposan dörgöljük meg, majd egy konyharuhával töröljük szárazra.

3. Tervezzük meg, mit festünk a tökre!

Nagyjából bármilyen minta jól néz ki a tökön, de arra ügyeljünk, hogy ne legyen túl bonyolult. Természetesen Halloweenkor a félelmetes arcot ábrázoló minták a legnépszerűbbek, de dekorálhatjuk denevérekkel, fekete macskával, pókokkal, kísértetkastéllyal, illetve a geometriai formák is szuperül mutatnak a tökökön. Tényleg csak a képzelet szab határt a minta kialakításának.

Hogyan kell tököt festeni Halloweenre?

4. Jöhet a festés!

A minta kontúrjait megrajzolhatjuk alkoholos filccel vagy lakkfilccel, a kitöltéshez pedig az akrilfesték a legjobb. Jól tapad, és szépen fed. Munka közben nagyon ügyeljünk arra, hogy ne kenjük el a festéket. Nagyon könnyen elronthatjuk a művet a tök forgatása közben.

Így festhetünk kislány- és kisfiúarcot a tököknek:

További cikkeink:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top