Otthon

Kínából rendeltél volna karácsonyi ajándékot? Elkéstél!

Már most elkezdte szoktatni az embereket a Magyar Posta ahhoz a gondolathoz, hogy nem fognak időben megérkezni a karácsonyi ajándékok. Ez azt jelenti, hogy aki most rendel külföldi weboldalról ajándékot, szinte biztos, hogy nem kapja meg karácsonyig.

Még csak október közepe van, de a Magyar Posta szerint már elkéstek azok, akik külföldről szerettek volna karácsonyi ajándékot rendelni maguknak vagy szeretteiknek. A Napi úgy tudja, a külföldről érkező levelek kézbesítési ideje 20-50 nap, ami kiemelt időszakban – ilyen a karácsony is – 30-60 napra is nőhet.

Magyarul október közepéig volt érdemes megrendelni a külföldi webshopokból az ajándékokat, csak így lett volna esély arra, hogy karácsonyig megérkezzenek a címzettekhez a zömmel levélként feladott csomagok. Ebből az is világosan látszik, hogy a Posta azzal számol, megismétlődhet a tavalyihoz hasonló karácsonyi káosz a postákon.

A csomagküldő ágazat szereplői sem kecsegtetik sok jóval a lakosságot. A Napi cikkében megszólaló szakértők szerint a piac készül a tömeges problémákra, hiszen kevés a futár, alulfinanszírozott az egész rendszer, miközben egyre több a megrendelés.

Áremelés volt, áremelés jön

A Magyar Posta nemrég jelentősen, közel 80 százalékkal emelte a csomagkiszállítás díját, a kiszállítók és a webáruházak pedig készülnek arra, hogy árat emeljenek. Lassan eljön az az idő, amikor a vásárlók búcsút inthetnek az ingyenes kiszállításnak, ugyanis az eddig marketingeszközként használt szolgáltatás valójában 15-20 ezer forintos áruérték alatt csak veszteséget jelent a kereskedőnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top