Otthon

Kezdenek elszállni a budapesti panellakások árai

Bár még mindig jelentős különbségek vannak az egyes budapesti lakótelepek lakásárai között, az árak emelkedése minden környéken jellemző, csak a mérték más.

Budapesten van olyan panellakótelep, például a Vizafogó, ahol az átlagos négyzetméterár már meghaladja a 400 ezer forintot, s akad olyan környék is, ahol egy év alatt 80 ezer forintot emelkedtek a panellakások négyzetméter árai, mint például Káposztásmegyeren.

Egy felújított, utólagos külső hőszigeteléssel ellátott (jobbról) és egy felújítás előtt álló panelház – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Duna House gyűjtése szerint nem minden területen ilyen látványos az emelkedés. A Havanna-lakótelepen a 2016-os, átlagos, 228 ezer forintos négyzetméterár 2017-ben már 272 ezer forintra emelkedett.

A legkisebb áremelkedés Újpalotán volt, ahol egy év alatt mindössze 23 ezer forinttal emelkedtek a négyzetméterárak – írja a HVG.

Budapesti panellakótelepek átlagos négyzetméterárai – forrás: Duna Hose

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top