nlc.hu
Otthon

Fővárosi panelárak

Berobbantak a panelek árai Budapesten

Egyre gyakoribbak a 800-900 ezer forintos négyzetméterárak, ami régebben a belvárosi téglalakásokra volt jellemző.
lakótelep

A fővárosi panellakások négyzetméterára átlagosan 100 ezer forinttal emelkedett az egy évvel ezelőtti értékesítési adatokhoz képest – derült ki a Duna House adataiból. Budapesten, így az átlagos panellakásár 35,5 millió forint, amely 666 ezer forintos négyzetméterárat jelent. Az első negyedéves csúcstartó egy 13. kerületi 36 nm-es panellakás, amelyet 39 millió forintért vásároltak meg, azaz itt már túllépték az 1 millió forintos négyzetméterárat is.

Régóta töretlen a panellakások népszerűsége. Elsősorban az első lakásvásárlók keresik induló lakásnak, a jó elhelyezkedésű, változó nagyságú és még mindig legkedvezőbb árú ingatlantípust, amelyet viszonylag gyorsan és egyszerűen lehet felújítani is, amennyiben szükséges.

A legtöbb panellakást a 11., 13., 14. és 3. kerületben értékesítettek az első negyedévben, a legdrágább kerületnek panel szempontból Angyalföld számított. A 13. kerületben az átlagár 43 millió forint volt, szemben a legolcsóbb 18. kerülettel, ahol a 30 millió forinthoz közelítettek a panellakás árak.

Az első negyedéveben a legdrágábban eladott panellakás egy 80 négyzetméteres panellakás volt, amit 61 millió forintért vett meg az új tulajdonosa. Átlagosan már 90 nap sem kellett a sikeres értékesítéshez, de a legkelendőbb lakásokat mindössze néhány nap alatt értékesítették az ingatlanközvetítő hálózat értékesítői. 

Olvass még az ingatlanpiacról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top