Otthon

Rúdtánccal szórakoztatták az idősek otthona lakóit

Az idősek és hozzátartozóik maguk vágytak valami újdonságra.

Rúdtáncműsorral szórakoztatták a lakókat egy angliai idősek otthonában. A nagyjából 30 fős közönség az intézmény étkezőjéban nézhette végig a hat rúdtáncos számát, akik sportmelltartóban és sortban léptek fel.

A produkciókat olyan dalokra adták elő, mint például az Ének az esőben vagy az ABBA slágerei. Az idősek lelkesen megtapsolták a műsort. A rúdtáncstúdió vezetője pedig arról számolt be, annyira elégedettek voltak velük, hogy azóta újra meghívták őket fellépni az otthonba.

Néhány helyi tanácsos szerint viszont az ilyesmi nem megfelelő szórakozás az idősek számára. Az intézmény vezetői azzal védekeznek, hogy maguk az idősek vágytak valami másra a megszokott tevékenységek, például a kertészkedés vagy a művészeti szakkör mellett, ráadásul a hozzátartozók is kérték, hogy modernebb elemekkel egészítsék ki a lakók programját.

Hangsúlyozták azt is, hogy a rúdtánc egy komoly fizikai erőt és kitartást igénylő sport, az otthon pedig büszke arra, ha sztereotípiákat változtathat meg.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top