Otthon

Szivárványos zászló miatt akarják kilakoltatni a meleg párt

Öt napot kaptak, hogy levegyék a zászlót, különben kereshetnek másik albérletet.

Egy amerikai meleg pár, Kevin Kollmann és Merle Malterer már 6 éve bérelnek egy ingatlant egy apartmankomplexumban, a Wisconsin állambeli Oak Creekben. Januárban a bejárati ajtajuk elé kitették a meleg büszkeséget jelképező szivárványzászlót, mégpedig annak is az amerikai zászlóval kombinált változatát. 

(iStock)

Nemrég azonban levelet kaptak az ingatlan tulajdonosától, melyben figyelmeztette őket, hogy ezzel megszegték a bérleti szerződést. Öt napot kaptak arra, hogy a zászlót eltávolítsák, máskülönben kilakoltatják őket a bérleményből.

A két férfi azonban nem hajlandó levenni a zászlót.

„Ez Amerika szimbóluma és a büszkeségünk szimbóluma, hogy meleg pár vagyunk Amerikában, itt, Oak Creekben” – fogalmazott Kollmann.

A pár egyébként az elmúlt években már több különféle zászlót kirakott, és ezek közül csak a kedvenc futballcsapatuk, a Green Bay Packers zászlaját szedették le velük, azt is csak azért, mert reklámnak számít. A komplexum egy másik bérlője elmondta: ő is szokott zászlókat kitenni, neki még sosem szóltak érte.

Az ingatlan tulajdonosa jelezte, hogy hajlandó lenne leülni a párral, hogy megvitassák az ügyet. Kollmann és Malterer jogi lépéseket fontolgatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top