Otthon

Itt az új őrület: a japán kézműves luxusvécépapír

Az új, mindennél puhább WC-papír azután lett igazán népszerű a szigetországban, hogy japán celebek dicsérték a tévében a 63 éves, érzékeny bőrű papírgyáros legújabb, hiánypótló alkotását.

Rjosui Moriszava olyan érzékeny bőrrel rendelkezik, hogy még a nyakkendő viselésétől is kipirosodik a bőre. És az idős japán papírgyárosnak pedig nem csak a nyaka szenzitív, hanem más testtájai is, ezért úgy döntött, saját, pihe-puha WC-papírt fejleszt magának – írja a 24.hu.

Így jött létre az Usagi (magyarul „nyúl”) márkájú, kézműves, prémium toalettpapír, melynek készítése során finoman dolgozzák fel a papírrostokat, és precízen kezelik a vízhőmérsékletet, ami végül az állítólagos idilli puhasághoz vezet. A háromrétegű papírt finomsága miatt ráadásul tényleg csak kézzel lehet feltekerni.

Egy tekercs a japán Tosa városában készülő luxusvécépapírból átszámolva akár 4000 forintba is kerülhet. Összehasonlításképpen, egy tekercs Usagi 25 olcsóbb, átlagos helyi guriga árát teszi ki. Az elszállt összegek ellenére Japán egyenesen rajong a 63 éves papírgyáros alkotásáért, főleg miután japán hírességek kezdték el magasztalni a helyi tévékben.

Ennek ellenére Rjosui Moriszava elégedetlen, és azóta is mindennap teszteli a saját innovációját. Épp a luxuspapír négyrétegű, továbbfejlesztett megoldásán dolgozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top