Otthon

Idősotthonokban szedi drasztikusan az áldozatokat a koronavírus Franciaországban

A franciák csak remélni tudják, hogy már elérték a járvány görbéjének tetejét.

Franciaországban több mint 12 ezerre emelkedett a koronavírus-fertőzés áldozatainak száma, az áldozatok több mint harmada az idősotthonokban vesztette életét. A járvány kezdete óta az elmúlt 24 órában először csökkent az intenzív osztályon ápoltak szám: a 7066 beteg 82-vel kevesebb, mint az előző nap. A kórházban elhunytak száma szerda óta 424-gyel 8044-re emelkedett, valamivel alacsonyabb, mint az előző nap, az idősotthonokban március 1. óta viszont 4166 áldozatot szedett a járvány, így Franciaországban eddig 12.210-en haltak meg a fertőzésben.

Fotó: MTI/AP/Michel Euler

Fotó: MTI/AP/Michel Euler

Szakemberek szerint a járvány terjedésének megfékezése szempontjából a kórházi intenzív osztályokon kezelt betegek száma a legfőbb mutató. Ez az adat most először csökkent, 82-vel.

A járványügyi felelős szerint ez arra utal, hogy „enyhül a nyomás az ellátórendszeren és fokozatosan fékeződik a járvány”. „Jóllehet remélhetjük, hogy elértük a járvány görbéjének tetejét, ez a tető azonban nagyon magasan van, ezért nagyon óvatosnak kell lennünk” – fogalmazott Jérome Salomon, aki továbbra is a kijárási korlátozások szigorú betartását kérte mindenkitől.

Az ellátórendszer túlterheltségének enyhítésére Franciaországban március 17-én léptek életbe kijárási korlátozások, szakemberek pedig már figyelmeztettek, hogy legalább április végéig szükség lesz rájuk.

(MTI)

Koronavírushírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top