nlc.hu
Otthon

Erre is jó a szalvéta

8 dolog, amire talán még nem használtad a szalvétát

A papírszalvéta is sokoldalúbb, mint gondolnád...
  1. Szalvétát nagyon sokféle színben és mintával lehet kapni, sok esetben pedig ezek olcsóbbak, mint a hasonlóan díszes csomagolópapírok. Épp ezért akár ki is válthatjuk azokat, hiszen hajtogatni, ragasztani ezeket is lehet, a szélekből, sarkakból pedig akár díszítések is könnyen formázhatók.
  2. Fogj egy szép szalvétát, hajtogasd szét, töltsd meg a belsejét illatos szárított virággal, például levendulával, kötözd össze és már kész is a házi szekrény- vagy épp autóillatosító.
  3. A péksütemény tovább friss marad, ha papírszalvétába tekerve tárolod.
  4. Ha otthon készítesz pattogatott kukoricát, tálalhatod akár szalvétából készült tasakban is. Nagyon egyszerű: a szalvétát hajtsd ki az egyik sarkánál, majd szórd bele a popcornt és kész is.
  5. A szalvéta akár a hajcsavarót is helyettesítheti: hajtsd ki hosszában, formázz belőle hengert, majd erre csavard fel a hajadat és a végeinél összekötve rögzítsd!
  6. Mielőtt hosszabb időre elpakolnád a cipőidet, például évszakváltáskor, a belsejüket tömd ki olcsó papírszalvétával! Így tökéletesen megőrzik majd a formájukat, míg nincsenek használatban.
  7. Jó hasznukat veheted cipőfényezéskor is: miután felvitted a lábbelire a cipőkrémet, szalvétával dörzsöld át!
  8. Ha épp nincs otthon tollseprű vagy nem találod, papírszalvétából percek alatt készíthetsz egyet. Hajtogass szét 4-5 szalvétát, csillag alakban helyezd őket egymásra, majd középen húzd össze és kösd meg! Ezek után az elkészült fejet rögzítsd valamilyen hosszabb nyélhez, például egy használaton kívüli fakanálhoz!
Szalvéta

Sokkal több dologra jó, mint hinnéd (Fotó: Getty Images)

Még több házi praktika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top