nlc.hu
Otthon

800 üveggel főzött be télire

800 üveggel főzött be télire a családja számára egy monori nő

A kert és a befőzés szerelmese.
befőzés

Monoron él lányával és vejével, és már-már verhetetlen mennyiségű termést téliesít a kertjükből Bóka Józsefné, Eszter – írja a Sokszínű Vidék.

A 400 négyszögöles telkükön évek óta rengeteg zöldség és gyümölcs megterem. „Mindig van paprika, paradicsom uborka, hagyma, saláta, bab, borsó, zöldségek, és sok-sok gyümölcs. Körte, szilva, ribizli, málna, barack és a kedvencem, az eperfa. (…) Van olyan szőlőtőkém, ami mára már 25 méter hosszú és isteni finom lekvárt és szörpöt készítek a terméséből” – mesélte.

Nehéz leutánozni Esztert, aki már évek óta a kert és a befőzés szerelmese, és persze a Forma 1-es futamokért is rajong.

Posted by Sokszínű Vidék on Friday, September 11, 2020

„Fantasztikusan jó dolog, és nem utolsósorban gazdaságos, ha a hűvösebb napokon egy-egy ebédkészítésnél csak leveszek a polcról 2-3 üveg lecsót, és melegítés után már ehetjük is. (…) A szörpök jól jönnek a hideg hónapokban teába, a lekvárok sütibe vagy csupán kenyérre kenve” – árulta el Eszter, akinek az idei év „termése” 800 üveg, amely 8 méternyi hosszú polcot foglal el. Mind mondja, ez a mennyiség egy család számára nem is olyan sok, mivel ő a paprikás krumpli pörköltalapjához is használ lecsót és paradicsomot.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Olvass még a befőzésről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top