nlc.hu
Otthon

Csalók a csatornázási művek nevében

Ne dőlj be! Régi csatornás trükkel próbálkoznak a csalók a fővárosban

A csalók váratlanul állítanak be, hogy csatornát tisztítsanak vagy elhárítsák a nem létező dugulást, és készpénzt követelnek. Ne dőlj be nekik!
Vízvezeték-szerelő

Újra a régi álcsatornás trükkel próbálkoznak csalók a fővárosban. Hívatlanul toppannak be, a Fővárosi Csatornázási Művekre hivatkoznak és készpénzt kérnek. Az elmúlt napokban több lakossági bejelentés is érkezett a Fővárosi Csatornázási Művekhez (FCSM), hogy meggyőződjenek arról, valóban cég megbízásából állítanak be hozzájuk váratlanul pénzért csatornát tisztítani vagy dugulást elhárítani.

Akik időben telefonáltak, még azelőtt, hogy az orruk alá dugott készpénzfizetésre kötelező megrendelő nyomtatványt aláírták volna, szerencsésnek mondhatják magukat. Így kiderült, hogy szó sincs arról, hogy az FCSM megbízásából vállalkozások házaljanak csatornatisztítási ajánlattal.

A társaság óvatosságra inti a lakosokat. Ha nem hívtak az otthonukba, vagy a munkahelyükre csatornatisztítás miatt szakembereket, akkor mindenképpen legyenek gyanúsak a váratlanul betoppanó, az FCSM-re hivatkozó és azonnal intézkedni akaró csalók.

Ne tévesszen meg senkit a munkaruha, sőt az álcázáshoz használt neonsárga láthatósági mellény sem. Sok esetben ezek nem egységes, emblémázott és feliratozott ruhaneműk, ahogy a járművük sem, amivel érkeznek. Legfőképpen pedig semmiképpen ne írjanak alá semmilyen hivatalosnak tűnő nyomtatványt, amíg nem győződtek meg arról, hogy az mire kötelez.

A Fővárosi Csatornázási Művek hangsúlyozza, hogy saját dolgozóik kizárólag a főváros több mint 6 ezer kilométeres közcsatornarendszerét üzemeltetik. Az emblémával ellátott, kulturált és egységes ruházatú, arcképes igazolvánnyal rendelkező szakemberek nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal, és legfőképpen nem kérnek készpénzt.

Az FCSM kéri, ha gyanús emberek az FCSM-re hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni, akkor érdeklődjenek a társaság éjjel-nappal díjmentesen hívható központi ügyeletén, a 80/455-000 telefonszámon.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció.)

Vigyázz, más trükkökkel is próbálkoznak a csalók:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top