Otthon

Így állítsd be a Netflixet, hogy biztonságos legyen a gyerekeknek

Csak néhányat kell kattintanod és nem kell aggódnod, hogy a gyerek esetleg rossz filmet választ.

A hazánkban is egyre népszerűbb streaming-szolgáltató, a Netflix nemrég új funkciót vezetett be, amellyel a szülők megakadályozhatják, hogy a kiskorú gyerekek esetleg olyan filmeket-sorozatokat nézzenek, amelyekhez még túl fiatalok.

A Szülői felügyelet funkció bekapcsolásával a gyerekek egy saját profilba léphetnek be, amely azonban korlátozza a hozzáférést bizonyos tartalmakhoz, illetve beállításokhoz. Például, a fiókbeállításokat sem módosíthatják a kicsik, de a kereső is csak a gyermekek számára ajánlott tévéműsorokat és filmeket jeleníti meg.

A Netflix bevezette a Szülői felügyelet funkciót

A szülői beállításokkal nem kell aggódni, hogy a gyerekek nem nekik való filmeket-sorozatokat néznek (Fotó: Getty Images)

A szülői felügyeleti beállításokban sok hasznos további funkciót is találhatnak a szülők: például kiválaszthatják, hogy milyen korhatár-besorolású filmek jelenjenek meg a gyerekeknek, de akár konkrét műsorokat is letilthatnak. Lehetőség van a következő epizódok automatikus indulásának a tiltására, de akár a profilelőzményekbe is betekinthetnek, ha szeretnék látni, hogy milyen műsorokat nézett a gyerek.

Interaktív mese az egész családnak

A Netflix már néhány éve kísérletezik az interaktív tartalmakkal: először 2018-ban mutatták be a Black Mirror sci-fi sorozat egy különleges epizódját, amelyben a nézők választhatták ki, hogy milyen irányba haladjon a történet, idén pedig az Unbreakable Kimmy Schmidt című sorozatból készült interaktív filmváltozat.

Eddig azonban nem volt ilyen jellegű tartalom gyerekek számára, illetve a magyar szinkron is hiányzott az interaktív alkotásokból. Ennek most vége, ugyanis már magyarul is elérhető a Netflixen a Bébi úr: Kapd el a bébit! interaktív mese. A készítők kifejezetten a legfiatalabb nézőkre optimalizálták az élményt, az interaktív mese gyerekbarát módon mutatja meg a különleges tartalom kezelését.

A választások sorával a gyerekek alakítják a történetet: beleszólhatnak, mit csináljon az adott szereplő, aki a néző döntései nyomán különböző kalandokba keveredik. A választás szabadsága megadja a lehetőséget, hogy minden egyes megtekintéskor egy másik sztori bontakozzon ki. Ezek a műsorok a legtöbb eszközön elérhetők, például okostévéken, streaming médialejátszókon, számítógépes böngészőkben, Android rendszerű telefonokon és táblagépeken, iPhone-okon, iPadeken, valamint iPod touch eszközökön. Az interaktív műsorok lejátszásához fontos, hogy a Netflix-applikáció legújabb verziója fusson az eszközön.

További cikkeink a streaming témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top